miercuri, 24 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Forțele SMURD Arad au defilat în centrul orașului Târgu Mureș. S-au împlinit 25 de ani de la înființarea serviciului

  de Special Arad | 26 septembrie 2015, 9:49 AM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  Sărbătoare cu maşini de intervenţie şi pompieri, în centrul oraşului Tîrgu Mureş. Vineri s-au împlinit 25 de ani de când medicul Raed Arafat a pus bazele SMURD.

  SMURD, ceremonii impresionante în centrul oraşului Târgu Mureş au avut loc vineri. Pompierii scoţieni vor defila prin centrul oraşului Târgu Mureş, cântând la cimpoaie. Aceasta este doar una dintre suprizele pregătite de organizatorii manifestărilor dedicate SMURD.
  Evenimentele aniversare au început dimineaţa, iar de la ora 16, au avut loc ceremoniile militare, care au cuprins: predarea drapelului de luptă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Mureş şi defilarea forţelor SMURD. Pe lângă detaşamentele din fiecare judeţ al României, la sărbătoare s-au alăturat şi pompieri din Scoţia, Franţa şi Republica Moldova.
  În premieră, la ceremoniile din Piaţa Trandafirlor, corul armatei a interpretat imnul SMURD, imn compus în urma unui concurs public desfăşurat în luna august.

  Ziua SMURD s-a încheiat în haine festive, la Gala SMURD 25 de ani, desfăşurată la Palatul Culturii. În cadrul galei au fost premiaţi toţi cei care de-a lungul anilor au contribuit la dezvoltarea Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare.

  Fondatorul SMURD, Raed Arafat, şi ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, au fost prezenţi la eveniment.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.