Rădăcinile grevelor dascălilor își trag seva dintr-un râu atemporal – o excursie empatică prin presa altor vremuri (IV)





Pentru că tot mai e puțin și începe școala, ne-am pus, din curiozitate, să căutăm prin arhivele Bibliotecii Județene „A.D. Xenopol” după articole ale unor ziare capabile să ne răspundă întrebării: Oare cât de diferită era situația cadrelor didactice, în urmă cu aproape un secol…?
Erau mai apreciați? Munca le era răsplătită la nivelul corespunzător? Logica te-ar determina să crezi că da…
Mulți sunt de părere că, mai demult, dascălii aveau privilegiul să beneficieze de un statut aparte în scara de valori a societății… Însă după ce vă veți uita puțin peste articolul de mai jos, apărut în ziarul Ecoul, în 1934, intitulat „Încă o nedreptate”, nu va trece mult timp și veți ajunge la concluzia că rădăcinile grevelor și ale protestelor cadrelor didactice ale timpului prezent, își trag seva dintr-un râu atemporal….
În concluzie? De fiecare dată când credeți că ceva e nou, nu vă bucurați prea tare…nimic nu e nou sub soare. Cu siguranță s-a mai spus și de alții, cu multă vreme în urmă…
Comentariile portalului
Aha, dacă realizarilee sunt în funcție de datele dan biblie, probabil că autostrăzile se vor face până la apoca lipsă! Aia mare, sau mică, nu mai contează...
Poate nu ar strica să vă documentați ceva mai atent. Veți putea observa că procesiunile ortodoxe legate sau inspirate din viața lui Iisus (deci, inclusiv drumul crucii) (...)
Sa-mi spuna cineva de ce acesti calugari copiaza Via Dolorosa de la Romano Catolici. Biserica Ortodoxa nu are " Drumul Crucii" inclus in randuiala bisericeasca . In nici o carte de cult (...)