sâmbãtã, 25 mai, 2024

Special Arad Logo

  O nouă rundă de negocieri în Educație. Salariile din învățământ ar putea fi egale cu cele din Sănătate

  de - | 21 iunie 2023, 9:03 PM | Educaţie

  0

  imagine cu rol ilustrativ

  Salariile din Educație ar putea fi egale cu cele din Sănătate. Este doar una dintre propunerile pe care sindicatele din Învățământ le-au înaintat autorităților într-o nouă rundă de negocieri, informează Pro TV.

  Responsabilii vor pune la punct noile grile de salarizare, care urmează să se regăsească în legea salarizării. În medie, spun sindicatele, creșterile ar urma să fie între 25- 30 la sută în noua lege, iar salariul profesorului debutant să pornească de la 4 mii de lei net.

  Într-o atmosferă relaxată, ministrul Muncii și ministrul Educației, alături de sindicate, s-au așezat din nou la masa negocierilor.

  Autoritățile promit că în maximum zece zile, grupurile de lucru vor termina noile grile de salarizare din învățământ. În prezent, sunt în lucru trei scenarii, iar baza de calcul va porni de la salariul mediu brut pe economie. Adică, 6800 de lei, în jur de 4000 de lei net, cât ar urma să primească un profesor debutant.

  Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat următoarele: „Debutanți sunt în jur de 18 mii debutanți, strict în primul an de activitate sunt undeva la 13-14 mii. Noi ne dorim ca în grupurile tehnice să se lucreze accelerat astfel încât să avem discuțiile politice, termenul avansat de domnul ministru din punctul nostru de vedere va fi respectat.”

  Citește mai mult pe stirileprotv.ro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.