Rădăcinile grevelor dascălilor își trag seva dintr-un râu atemporal – o excursie empatică prin presa altor vremuri (IV)

  de Raluca Medeleanu | 5 September 2014, 2:29 PM | Altădată | Educaţie

  0

  Pentru că tot mai e puțin și începe școala, ne-am pus, din curiozitate, să căutăm prin arhivele Bibliotecii Județene „A.D. Xenopol” după articole ale unor ziare capabile să ne răspundă întrebării: Oare cât de diferită era situația cadrelor didactice, în urmă cu aproape un secol…?

  Erau mai apreciați? Munca le era răsplătită la nivelul corespunzător? Logica te-ar determina să crezi că da…

  Mulți sunt de părere că, mai demult, dascălii aveau privilegiul să beneficieze de un statut aparte în scara de valori a societății… Însă după ce vă veți uita puțin peste articolul de mai jos, apărut în ziarul Ecoul, în 1934, intitulat „Încă o nedreptate”, nu va trece mult timp și veți ajunge la concluzia că rădăcinile grevelor și ale protestelor cadrelor didactice ale timpului prezent, își trag seva dintr-un râu atemporal….

  2Ecoul1934b

  În concluzie? De fiecare dată când credeți că ceva e nou, nu vă bucurați prea tare…nimic nu e nou sub soare. Cu siguranță s-a mai spus și de alții, cu multă vreme în urmă…

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.