sâmbãtã, 20 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Rădăcinile grevelor dascălilor își trag seva dintr-un râu atemporal – o excursie empatică prin presa altor vremuri (IV)

  de Raluca Medeleanu | 5 septembrie 2014, 2:29 PM | Altădată | Educaţie

  0

  Pentru că tot mai e puțin și începe școala, ne-am pus, din curiozitate, să căutăm prin arhivele Bibliotecii Județene „A.D. Xenopol” după articole ale unor ziare capabile să ne răspundă întrebării: Oare cât de diferită era situația cadrelor didactice, în urmă cu aproape un secol…?

  Erau mai apreciați? Munca le era răsplătită la nivelul corespunzător? Logica te-ar determina să crezi că da…

  Mulți sunt de părere că, mai demult, dascălii aveau privilegiul să beneficieze de un statut aparte în scara de valori a societății… Însă după ce vă veți uita puțin peste articolul de mai jos, apărut în ziarul Ecoul, în 1934, intitulat „Încă o nedreptate”, nu va trece mult timp și veți ajunge la concluzia că rădăcinile grevelor și ale protestelor cadrelor didactice ale timpului prezent, își trag seva dintr-un râu atemporal….

  2Ecoul1934b

  În concluzie? De fiecare dată când credeți că ceva e nou, nu vă bucurați prea tare…nimic nu e nou sub soare. Cu siguranță s-a mai spus și de alții, cu multă vreme în urmă…

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.