joi, 13 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Se cere demisia liderilor sindicatelor din învățământul preuniversitar

  de Raluca Medeleanu | 13 iunie 2023, 4:20 PM | Educaţie | Naţional

  0

  imagine de la protestul de la Arad

  După ce ieri, 12 iunie, liderii sindicatelor au căzut de acord să sisteze greva, în urma negocierilor purtate cu Guvernul, un număr foarte mare de profesori au reacționat negativ, considerând că s-a cedat prea ușor, temându-se că se va rămâne doar la nivel de promisiuni. Aceștia cer acum demisia celor despre care simt că nu îi mai reprezintă.

  „Pe lângă faptul că întreaga negociere a fost un fiasco, deși procentul cadrelor didactice care doreau continuarea grevei depășește 50%, dumnealor au luat decizia de a suspenda greva fără a ne consulta”, „Demnitatea noastră a fost din nou călcată în picioare, prin lașitatea și trădarea acestor lideri de sindicat. De acum acești lideri trebuie schimbați!”, „Nu sunt mulțumită de modul în care am fost reprezentați de liderii de sindicat” – iată câteva dintre argumentele cadrelor didactice care au semnat petițiile care au apărut pe internet, cerând demisia liderilor sindicatelor din învățământul preuniversitar.

  Nu circulă doar o petiție în mediul online, ci mai multe. De exemplu, una dintre ele a reușit să adune până la această oră 2658 semnături.

  Cităm din expunerea de motive a petiției respective: „(…)Având în vedere faptul că majoritatea angajaților din învățământul preuniversitar care au declarat grevă au refuzat ultima ofertă a guvernului, solicităm demisia liderilor sindicali de la nivel național (care au luat decizia suspendării grevei) și a liderilor de la nivel județean (care în Colegiile liderilor au oferit 51 din 57 de voturi pentru suspendarea grevei). Nu ne mai reprezentați, plecați! De ce este important? Sindicalismul în România arată în continuare precum în comunism, cu liderii de la nivel național și județean subordonați Partidului. Refuzăm să mai fim reprezentați de «relicve»!”, se arată în documentul online.

  O altă petiție a adunat 7799 semnături, iar textul care o însoțește menționează următoarele: „Liderii de sindicat din învățământ au anunțat că suspendă greva în urma unei promisiuni făcute de către Guvernul Ciucă. Nicolae Ciucă a făcut această promisiune înainte să-și dea demisia. Liderii de sindicat Marius Nistor, Simion Hăncescu și Anton Hadăr acceptând o simplă promisiunea au trădat interesele cadrelor didactice din România. Nu trebuie să uităm și faptul că Ministrul Educației a anunțat că nu o să fim plătiți pentru zilele de grevă”.

   

  •  Citește și: Profesorii se întorc marți la catedră. Ordonanța de urgență cu majorările salariale pentru profesori a fost publicată în Monitorul Oficial • Special Arad

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.