sâmbãtã, 20 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    PSD l-a ajutat pe Falcă să ajungă stăpânul Aradului

    de Valer Mărginean | 20 februarie 2023, 8:16 AM | Opinii

    17

    Aradul nu-i înghețată la cornet de dat altcuiva la degustat (foto: facebook)

    Ne întrebăm adesea, cum se poate ca Gheorghe Falcă să aibă atât de multă putere? Cum este posibil ca și acum, după trei ani de când a plecat din fruntea primăriei, să fie „dulăul Alfa al haitei” ce conduce Aradul? De aproape 20 de ani este stăpânul de necontestat al Aradului și parcă ne temem să pomenim despre vinovăția serviciilor și a PSD pentru drumul lui de la tânăra speranță a politicii locale, la dictatorul care a ajuns.

    Știu, mulți vor spune, nu fără temei, că a fost și încă mai este susținut de servicii, prin generalul Coldea, de exemplu, dar și de conducerea centrală a PNL, susținere care i-ar conferi și o mult prea vădită scutire de cercetare, judecare și condamnare penală (nu impunitate, cum mai spun unii, pentru că impunitatea presupune nepedepsirea pentru cauze prevăzute de lege, ceea ce nu-i cazul aici). Doar că susținerea serviciilor nu-i de ajuns.

    Drumul spre dictatură

    În primul rând, Falcă nu a ajuns vicepreședinte al CJ Arad și, mai apoi, primar, cu sprijin de la servicii și de la conducerea centrală a partidului din care făcea parte (pe-atunci, PD). A dat din coate și din ce altceva a putut, în interiorul filialei, s-a băgat în seamă și s-a certat (după ce-a ajuns primar) cu aliați și adversari, până a ajuns cunoscut de întrega țară.

    Cunoscut, nu neapărat apreciat, băgat în seamă până a ajuns să fie sprijinit în toate cele. Chiar și de adversarii politici. Pentru că, fără ajutorul acestora, puterea lui și a partidului pe care-l conduce în Arad ar fi fost mult, mult mai mici. Poate nici n-ar mai fi fost pentru că nici serviciile, nici „Bucureștiul” nu sprijină decât învingătorii.

    Ascensiunea lui Falcă și a celor din jurul lui (ar fi greșit să credem că în jurul lui au fost doar liberali, cum nici acum nu sunt) se datorează în mare măsură celor ce și-au asumat opoziția în Arad, în special PSD. Mai ales în municipiu, pentru că județul a început să conteze mai târziu, abia când liberalii lui Falcă dețineau deja puterea absolută, mai exact odată cu alegerea lui Iustin Cionca ca președinte al CJA.

    PSD, opoziția intereselor

    Cinstit vorbind, Falcă a avut opoziție doar în primul mandat de primar (2004 – 2008). După aceea a preluat frâiele și a pus zăbala-n gura oricui îl combătea. Individ sau organizație. Pe unii i-a dominat, speculându-le slăbiciunile, pe alții i-a „cumpărat”, profitând de alte slăbiciuni. Și iarăși, PSD Arad a fost primul dintre egalii din opoziție, pentru că celelalte partide care mai erau în partea opusă lui Falcă, s-au înhămat singure – poate vă mai amintiți de vechiul PNL, cel dinainte de „marea unire” cu PDL, cel prea ocupat cu lupte interne și cu strategii filosofice de doi bani pentru a-i putea face față pragmaticului și însetatului de putere PDL.

    Și PSD a avut alte interese decât să lupte cu PD/PDL/PNL – în primul rând să-și întărească poziția în partid, ca primă condiție pentru un salt politic spre București sau spre o sinecură descentralizată. Or, pentru asta au făcut sluj la șeful mare (Iliescu, Năstase, Ponta, Dragnea, Dăncilă), problemele Aradului, ca motivație pentru lupta împotriva lui Falcă, a fost mereu pe locurile „neeligibile”. Evident, nu puteau pierde vremea cu nimicurile locale, câtă vreme aveau ei atâtea „genii” de plasat în posturi călduțe și bine plătite, iar pentru asta era nevoie de „viza” șefului cel mare. Mai ales în perioadele în care PSD era la guvernare.

    Așa se face că, în timp ce așa zisa opoziție din Arad s-a lăsat călărită doar pentru a-și lua răgazul necesar aranjării „ploilor” personale, Falcă și ai lui lucrau de zor pentru Arad. Cam așa cum lucrează alții pentru salariu sau pentru profit, așa lucrau pentru Arad. Până l-au „încasat”. Într-o vreme au înțeles și pesediștii că, practic, nu mai contează și să vedeți „luptă la baionetă” pe facebook – cu liberalii a fost mai simplu, ei s-au lăsat înghițiți, dar se vede de la o poștă că s-au integrat perfect în „doctrina” pedelistă.

    Așa au reușit performanța de a coborî în preferințele electoratului până la nivelul „și altele”. PSD Arad a ajuns atât de jos, atât de neînsemnat încât Falcă a negociat cu conducerea centrală a PSD, postul de viceprimar. Aroganță supremă, în fața căreia un șef adevărat de filială, care a fost și premier interimar, ministru, parlamentar , și-ar fi prezentat demisia de, scuzați cuvântul, onoare. Mai ales că, aflând din presă despre aroganță, Fifor și ceilalți „luptători” au avut o perioadă în care au fost subiectul principal de bășcălie în Arad.

    Fifor, în lumea lui din PSD

    Bun, a trecut ceva vreme de la aroganța lui Falcă, nimeni nu a demisionat, semn că PSD se pregătește de altă bătălie electorală. Cel puțin așa zice domnul Fifor pe facebook, cea mai puternică platformă de comunicare cu electoratul, dacă nu singura. Pregătirea asta se materializează, deocamdată, în întâlniri cu primarii lor, prilejiute de te miri ce zi de naștere sau onomastică, ocazie minunată de a se lăuda între ei. Strălucită strategie electorală! Alegătorii sunt în extaz, mai ales cei din localitățile în care administrația PSD este catastrofală.

    Lipova, în opinia lui Fifor, „este actualmente una dintre cele mai bine administrate localități din judetul Arad iar evoluția constantă se datorează unei extrem de puternice echipe social-democrate, cu competențe multiple. Acest colectiv a decis astăzi, prin vot, ca primarul Florin Pera să conducă în următorii ani organizația PSD Lipova”. Pentru ca într-o altă „cuvântare”, să susțină că PSD luptă împotriva analfabetismului funcțional, având, totuși, minima decență să nu-l pomenească pe viceprimarul Lipovei, „strălucitul erudit” care se lăuda pe pagina primăriei că s-a înscris la liceu, după ce mai absolvise cursurile unuia.

    Respectul arătat de liderul PSD Arad față de arădeni este oglindit nu doar de mediatizarea plăcerilor sale domestice (câini, copil, familie, biserici goale – semn că nu prea-i prezent), ci și de preocupările sale majore pentru activitatea PSD central, de parcă ar fi purtătorul de cuvânt al partidului nu parlamentar de Arad (categorii vulnerabile, echitate socială, punct de pensie, salariu minim).

    Dar despre viața Aradului, nimic în afară de vorbe goale. Despre adoptarea bugetului municipiului, nu a avut altceva de spus decât că Bibarț nu a consultat societatea civilă, parlamentarii arădeni și cetățenii. Și dacă ar fi consultat parlamentarii, de exemplu, ce ar fi spus domnia sa? Sau, ce propuneri a avut PSD la proiectul de buget? În general, ce prestație au avut consilierii PSD în CLM? Nimic.

    Adică, aproape atât cât mai reprezintă PSD în Arad. Iar acest nimic i se datorează în mare măsură și domnului Fifor, care în anii în care conduce PSD local a reușit să îl susțină și mai mult pe Falcă și PNL pentru a dobândi și mai multă putere. Absența sa din viața reală a Aradului, ignorarea problemelor arădenilor, lipsa de atitudine reală în fața acțiunilor grupului Falcă – postările de pe facebook, terne, deși voit intelectualiste, lipsite de vigoare, trădează o lipsă gravă de vigoare politică, pe care oamenii, după cum s-a văzut la alegeri, o simt imediat și o taxează – i-au netezit calea spre dictatură lui Falcă și i-au asigurat liniștea de a face absolut ce vrea cu fondurile publice.

    Și, evident, PSD -ul lui Fifor va avea un candidat pentru primăria Arad. Probabil tot o mână moartă, cum au fost toți din 2008 încoace. Or, cu asemenea opoziție, cum să nu câștige Bibarț? Poate, doar dacă nu cumva un alt partid va avea un moment de inspirație și va propune un candidat dispus să lupte, în alegeri, cu exponenții dictaturii lui Falcă și a PNL-ului lui în Arad, înclusv PSD-ul lui Fifor.

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Comentarii

    1. Corecta analiza! Cu doar doua observatii (le-as zice chiar minusuri, daca nu va deranjeaza!):
      – prea se bate moneda pe acest Coldea, care, daca se continua a fi vazut un ”tot in toate”, va ajunge sa fie considerat un fel de ”Richelieu sau Mazarin de Romania”! Ceea ce, sa fim seriosi, nu e cazul.
      – la fel, baterea monedei cu ”Bibart omul lui Falca” e o chestie pe care o mai sustin doar cei care nu sunt la curent cu ce se intampla in PNL Arad cam de prin 2018.
      În rest, cum am spus, corecta si pertinenta analiza.

      +9 voturi
      +1
      -1
      • @Greierele lui Pinnochio – Mulțumesc. Venind de la dvs., chiar însramnă mult pentru mine.
        Coldea…? Istoria lui încă nu este scrisă. Așa-i, nu-i un „cardinal” al României, dar al Aradului este. Oricum, vom vedea cum vor evolua treburile.
        Relația dintre Călin și Ghiță este complicată. Deocamdată, sunt de aceeași parte a baricadei, cel puțin în PNL Arad, dar, într-adevăr este greu de spus că Bibarț ar fi „omul lui” Falcă.
        Problema, oricum, încă nu este teanșată, așa că și în aceadtă problemă rămâne să mai așteptăm

        +5 voturi
        +1
        -1
    2. In Romania exista o tendinţa de a atribui consecinţe si stari de lucruri unor consipratii sau unor strategii elaborate, încropite de potentaţii zilei undeva în spatele uşilor închise.
      Fără dorinţa de a jigni pe nimieni, realitatea e mult mai simplă şi trista.
      Chiorul e împărat în ţara orbilor. Iar succesul mediocrilor sau celor care lucreaza pentru propria agenda si nu a cetatenilor (deobicei sunt aceiasi) se datoreaza submediocritatii si pasivitatii comunitatii pe care o calaresc. Oamenii acestia sunt acolo pentru ca in primul rand isi doresc f mult si muncesc sau au muncit pentru asta. Inclusiv Falca, la vremea sa. Chiar daca sunt de criticat sub multe aspecte, sunt oameni focusati pe dorinta de a avea succes, influenta etc. Din pacate cu prea mici beneficii pentru comunitate. Si nimeni de valoare nu iese la lupta cu ei – pt ca e greu, pt ca de ce sa ne amestecam cu laturile din politica, pentru ca trebuie sacrificii personale etc.
      Fara suparare opozitia e praf (uitati-va ce pacalici aduce in fata USR in CLM, sau cum s-a fâsâit pastorul PMP), Fifor e doar o forma fara fond, contează doar prin comparaţie cu colegii săi de organizatie locala, intre care e greu sa gasesti 2 coerenti si cu ceva cariera. Dar nici presa locala nu sta mai bine fiind compusa in mare din indivizi care nu au gasit altceva de facut in viata si care in general stau cu mana intinsa. Or fi si exceptii dar prea putine sa conteze.
      Asa ca, una peste alta, vorba unui amic: pute pute, da-i călduţ. Stăm pe mai departe în balta noastră numită Arad şi ne uităm pe mai departe la importantii zilei de jos în sus, manifestând un imperial dispreţ care pentru ei nu contează nici măcar la alegeri. Pt ca, ce sa vezi, nu mergem la vot. Sa ne amintim ca primarul Aradului e votat de undeva putin peste 10%din populatia cu drept de vot. Asa ca, pana la Coldea, Falca, Bibart, etc sa ne uitam putin in oglinda.
      PS – Inteleg ca recent a fost zburata A Barbu de la JA pe motiv de materiale neprietenoase cu puterea locala. Sa zicem ca asa ar fi. Am fost emotionat de solidaritatea si protestele organizate de colegii ei, care au demonstrat ca nu sunt preșul nimanui si presa in Arad nu e o carpa. Oh, wait…

      +6 voturi
      +1
      -1
      • @alex – Nu doar în România este aplicabil principiul cauzalității. Doar că, în ce vă privește, ați identificat alte cauze unui efect cu a cărui existență suntem amândoi de acord: ascensiunea lui „Arturo Ui” de Arad. Mai departe însă, părerile noastre nu mai coincid.
        Sigur, cel mai ușor este să arunci vina pe cel care a declanșat primul eveniment, care a permis apariția lui Arturo Ui. Și totuși, nu alegătorul este vinovat pentru ceea ce a devenit alesul sau, în orice caz, nu principalul vinovat. El, alegătorul, acționează conform unor reguli și își exprimă o opțiune dintre cele ce i-au fost prezentate. Apoi, nu mai are aproape nicio putere până la următorul exercițiu electoral. Între cele două exerciții, puterea este a celor aleși care singuri își stabilesc un „modus operandi” din care să reiasă un „produs” livrat alegătorilor. Dacă ei, aleșii, nu sunt interesați de calitatea „produsului”, și dacă ei au alte scopuri decât cel declarat înainte de alegeri, dacă prin acțiunea sau inacțiunea lor nu mai „produc” nimic livrabil cetățenilor, nu mai este vina alegătorilor.
        Îmi veți spune, probabil, că ar fi trebuit să urmeze o sancțiune la următorul exercițiu electoral. Așa ar fi normal, dacă lucrurile ar fi chiar atât de simple. Iarăși alegătorul este pus să aleagă din ce i se propune și, noarmal, alege ceea ce crede că este varianta cea mai puțin toxică. Amintiți=vă cine au fost candidații din 2008 și din 2012 și veți înțelege, pe de o parte că de fiecare dată, mandatul trecut era mai bun decât cel ce a urmat (de exemplu, în 2008 s-a ales după un mandat de patru ani în care lucrurile s-au mișcat într-o direcție bună). Pe de altă parte, oferta de candidați a fost tot mai slabă, împingând, practic, alegătorii să aleagă mereu aceeași persoană, deși începuse să devină tot mai evident că toxicitatea lui crește proporțional cu anii de mandat. Singura reacție a alegătorilor a fost de renunțare, de participare tot mai redusă la vot. Probabil a fost o reacție greșită, dar denotă lipsa calității ofertei de candidați mai degrabă, decât „incultura” alegătorilor.
        Vă rog să observați că re-re-alegerea „faraonului” este cea mai mică dintre cauzele care l-au făcut ce este acum. Nu alegătorii au construit și „hrănit” caracatița al cărei cap proeminent a ajuns „Arturo Ui”, ci membri sistemului, în fapt brațele caracatiței.
        Desigur, eu vă respect opinia, chiar dacă nu o împărtășesc, din motivele arătate. Este, totuși, posibil ca unele premise ale construcției dvs. să fie inexacte, cum ar fi, bunăoară, acei 10% dintre aărdenii cu drept de vot care ar fi decis alegerile. Datete oficiale arată că au votat 42,8% dintre arădenii cu drept de vot și este greu de crezut că doar 10% ar fi fost cei ce au decis.
        Post Scriptum-ul… Nu-i judec pe colegii de la JA/aradon, mai ales că am trăit, în urmă cu mulți ani, aceeași experiență ca Adriana. În general, astfel de reacții, ar putea porni fie de la o apropiere afectivă față de persoana vizată, fie de un nivel ridicat de înțelegere a relației patronat – jurnalist. Cu siguranță, nu a fost vorba despre niciuna dintre cele două situații în acest caz. Însă, răspunsul la astfel de acțiuni ale patronatului îl dau, în ultimă instanță, cititorii. Vom vedea care va fi acesta. Noi, chiar dacă ne bucurăm că o avem, acum, colegă de redacție pe Adriana Barbu.

        0 voturi
        +1
        -1
    3. @Valer Marginean
      1. legat de neimplicare nu ma refeream doar la faptul ca nu se iese la vot ci la neimplicarea activa in politica a celor care ar avea resursele si experienta pentru a oferi o alternativa viabilă (valabil in intreaga tara) sau de a se grupa si a identifica un candidat de sustinut. as aminti pentru cei care cunosc ca si Falca a fost produsul unei astfel de sustineri impotrica lui D Popa in 2004. chiar daca el era deja in politica. dar a adunat niste omaeni importanti in jurul sau. Deci se poate.
      2. am spus ca Bibart este votat de undeva peste 10 % din Aradenii cu drept de vot. faceti socoteala procentului de aprox 30% cu cat a castigat, din cei 40 % cati au votat si vedeti ce iese. Despre asta e vb: reprezentativitate, democratie si alte povesti cat incape.
      3. in rest parerile noastre nu difera mult. l-ati criticat pe fifor. eu ii critic pe toti pt ca sunt f slabi. Fifor e unul ceva mai profilat dintre cei slabi. că a apucat sa fie ministru, carand geanta stim noi cui, dar in esență geanta oricui l-ar fi sustinut pt orice funcție. Asadar e mai „politician” decat restul pt ca are in sange acele trasaturi de reptilă carateristice părții urate a politicii. doar la partea de constructie si rezultate ramane dator. Dovada suprema ca e slab e ca nu a reusit sa coaguleze si sa fructifice imensul capital negativ acumulat de PNL in Arad. O face (sau incearca) tot Bibart, paradoxal, desi nemeritat din toate punctele de vedere. Iar restul sunt de cascadorii rasului. Cat de slab e USR daca scoate in fața personaje grotești precum acel Curcanu, incoerent total și mai subțire ca apa sfințită sau acel Codrin Vlad, notoriu în oras pentru datorii și țepe? În rest mai sunt alții? ceață la mal….
      în esenta însa, voiam sa spun ca toate astea sunt oglinda comunitatii din Arad. pt ca elitele nu exista sau sunt nepasatoare complet. sau cointeresate. cert e ca nu ne putem supara pe cei care se agață de putere (iluzorie ea pe alocuri) ci pe lipsa alternativei pe care comunitatea nu o produce. si aici nu au Falca și ai lui nici un merit.
      Multumesc pt dialog si seara faină

      +4 voturi
      +1
      -1
      • @alex – Ați atins un punct sensibil, care ar merita mai multă atenție din partea noastră, a tuturor: neimplicarea în politică a celor ce ar avea ceva de „spus”, care ar putea face multe în politică. Pentru ce s-ar implica în politică un om capabil și serios? Ar însemna să intre într-o mocirlă sau, altfel spus, ar fi ca o pastilă de antinevralgic luată împotriva unui cancer în stadiu final (metastază).
        Nivelul la care a ajuns clasa politică oprește, practic, participarea la viața politică a oamenilor de valoare. Este, probabil, o acțiune voită a celor care au pus mâna pe putere în 90 și de-atunci n-au mai lăsat-o. Uitați-vă la tinerii care intră în Parlament cum în scurtă vreme își pierd avântul tineresc, își mulează „ideile novatoare” și se scufundă în cloacă.
        Suntem, din păcate, într-o fundătură din care vom ieși cu greu. Probabil, o conjunctură internațională sau căderea la alegeri a câtorva baroneți (din diferite motive, care ar putea gripa ușor „motorul” sistemului electoral) să ofere un model de acțiune împotriva acestui sistem. Vă dați seama ce șoc ar fi dacă, de exemplu, Bibarț ar fi învins de un candidat surpriză? Greu de crezut, dar cine paote garanta că un astfel de scenariu este imposibil?

        +1 voturi
        +1
        -1
    4. Părerea mea este mult mai frumos expusă de intervenția autorului.
      Alegătorii sunt doar victime ale unui sistem corupt.
      În plus aș mai adăuga că absenteismul este un efect al sistemului și o problemă de atitudine sau de nivel a comunității. Ce vină am eu că n-am cu cine vota, că prefer să nu votez sau să-mi anulez votul decât să mă trezesc că am susținut niște infecți?
      Pe de altă parte sistemul ăsta putred susține absenteismul în sensul că crește relevanța partidelor dominante, a celor care au capacitatea (inclusiv prin utilizarea resurselor publice, a numirilor, a angajărilor, a tot felul de avantaje, privilegii și stipendii – absolut corupt, nelegal și penal) de a mobiliza un număr de persoane fidelizate.
      Astfel apar 2 abordări posibile:
      1. nu votez ca să nu mă compromit – și ajung să susțin partidul-caracatiță;
      2. votez orice altceva decât partidul caracatiță – și ajung să susțin niște nemernici, să mă simt complice la mizeriile lor, să regret.
      Cauza este sistemul electoral pe care nu-și propune nimeni să-l schimbe fiindcă totți sunt avantajați de el sau niciunul din cei care-l pot schimba nu doresc să renunțe la puterea imensă și discreționară de numire pe locuri eligibile în listele de partid.
      Și cu cât sărăcia și lipsa de perspective e mai mare cu atât mai ușor de fraierit, de condiționat, de dirijat și ieftini devin votanții.
      Sistemul generează sărăcia, prostie, corupție. Sistemul e de vină, nu alegătorii. Cu ce mă ajută pe mine sau pe orice locuitor de pe plaiurile mioritice să-mi spună cineva că trăiesc prost fiindcă-s prost? Steril, inutil și în plus superficial și total eronat. Abordarea este o non-soluție care va avea zero efecte dezirabile și care adâncește neîncrederea, frustrarea și macină demnitatea indivizilor.
      Pomul se recunoaște după roadele sale. Pomul bun face roade bune și pomul rău face roade rele. Ce roade face concepția ta defetistă? Roade bune sau rele?

      +3 voturi
      +1
      -1
    5. Cum reușește Fifor să controleze PSD?
      Prin sondaje comandate care rezultatele astfel încât nimeni din partid să nu poată să se desprindă de el.
      Cum reușește Falcă să se mențină la butoanele unui oraș care-l respinge?
      Cu susținerea PSD.
      Cu susținerea lui Fifor.
      Cu sondaje manipulate de Fifor.
      De ce-l susține Fifor pe Falcă?
      Fiindcă se înțeleg în agenda lor ascunsă de a-și menține influența în propriile organizații, în principal prin mecanismul negocierii funcțiilor din diverse companii ale muncipilatății, județului, funcții publice și alte premii și privilegii pentru oameni obediență (pentru slugi dependente de bunăvoința șefilor de partide, pentru indivizi care sunt conștienți că fără șefu se întorc la coada vacii).
      Și în logica asta nemernică și perversă ei ăși văd de afacerile lor și orașul se prăbușește sub greutatea imposturii slugoilor ahtiați după funcții, privilegii și demnități necuvenite.

      +2 voturi
      +1
      -1
    6. Adevărul este ca de aproape 20 de ani asistam impasibili noi arădenii la un spectacol de marionete cu Falca păpușarul și Aradul scena lui.
      Cel mai trist e ca Aradul este tranzacționat pe voturile unor culte religioase minoritare bugetari locali și membrii de partid.
      Arădeanul onest și simplu nu merge la vot strânge din dinți scârbit de mocirla morală și incompetentă în care se zbate orașul.

      +5 voturi
      +1
      -1
    7. Analiza foarte pertinentă și corectă. Dar mai e un aspect important de punctat care l-a ajutat pe falca din 2012 încoace. Alegerile într-un singur tur. In 2004 falca a ajuns primar in 2 tururi, in 2008 a câștigat din primul tur, dar din 2012 – pe lângă opoziția de nimic – a mai fost ajutat masiv de alegerile intr-un singur tur. Altfel ar fi fost istorie din 2012 sau 2016… Dar atunci, in 2010-2012, a trebuit ”sa facem economie” ca ne-a lovit criza și chipurile nu erau bani la buget decât pentru alegeri intr-un singur tur… Și de atunci tot facem… economie. Și noi si falcă…

      +2 voturi
      +1
      -1
      • @Haralambie – Alegerile într-un singur tur a fost o „găselniță” pe care și-au dorit-o partidele mari (PSD, PNL, PDL) așa că au profitat de situația economică și au făcut modificarea care le conservă, practic, funcțiile aleșilor. Au profitat de această „inovație” cam toți primarii în funcție și, din păcate, nu văd vreo intenție de revenire la normal. Este, nu-i așa?, și acum criză, deci, când vine vorba de alegeri se impune reducerea cheltuielilor…

        +2 voturi
        +1
        -1
      • @Anonimescu – Așa-i, a fost ajutat, de-a lungul anilor și de presă (nu doar locală, după cum s-a putut vedea, recent, pe un post de televiziune). De o parte a presei, pentru că niciodată nu a avut de partea sa toată presa, nici măcar cea locală. Și, ca să trag spuza pe turta noastră, vă întreb: oare aveți cumva senzația că Special Arad l-a susținut sau îl susține? Chiar nu cred.

        +1 voturi
        +1
        -1

    Scrie un comentariu

    9 + 2 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.