duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Profesorii vor picheta mâine Prefectura Arad

  de Special Arad | 25 mai 2023, 12:38 PM | Știri Arad

  0

  (foto: Inquam Photos / Octav Ganea)

  După ce sindicaliștii au refuzat oferta Guvernului, în cadrul ședinței de miercuri seara, profesorii protestează la această oră în Capitală, adunându-se aproximativ 7000 de persoane. Cadrele didactice din Arad se pregătesc și ele să se alăture colegilor din țară, anunțând că vineri dimineață urmează să iasă în stradă, în fața Prefecturii, pentru a își exprima nemulțumirile.

  Pichetarea Instituției Prefectului Județului Arad este anunțată că va avea loc între ora 11:00 și 12:00, adunarea fiind preconizată să înceapă încă de la ora 10:30.

  Liderii sindicali au anunțat că resping oferta Executivului, pe care o consideră jignitoare, spunând că profesorii nu au nevoie de vouchere, ci de salarii decente: „Este o grevă care nu mai este legată doar de revendicări salariale. E o grevă pentru demnitate și respect”. Oferta făcută de Guvern a constat în acordarea unor carduri valorice cu suma de 2.500 de lei, în două tranșe.

  „România Educată devine un concept lipsit de sens. România Educată e România eșuată” – liderul sindical a lăsat pe jos, în Piața Victoriei din București, volumul cu proiectul „România educată”. El a lăsat și câteva pixuri, cu care guvernanții să își scrie demisia.

   

  Citește și:

  •  Enola Day – Mizeria învățământului românesc sau cum ne fură „aleșii” viitorul pe față • Special Arad 

  •  Mii de cadre didactice protestează în Piața Victoriei. Sindicatele resping oferta Guvernului: „Inacceptabil” • Special Arad 

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.