sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Profesorii vor ieși joi în marș pe Bulevardul Revoluției, în semn de protest

  de Raluca Medeleanu | 7 iunie 2023, 4:05 PM | Educaţie | Știri Arad

  4

  imagine de la protestul din 26 mai

  Profesorii arădeni se pregătesc să iasă din nou în stradă, de această dată urmând să mărșăluiască, joi dimineața, pe Bulevardul Revoluției, punctul final fiind tot Prefectura Arad.

  Este modul prin care doresc să li se facă auzite marile nemulțumiri față de sistemul educațional și, mai ales, față de salariile pe care le consideră derizorii.

  Amintim că profesorii arădeni au mai organizat un protest, în 26 mai, fața Prefecturii Arad pentru același motiv, în această perioadă de grevă națională.

  Marșul anunțat pentru joi, 8 iunie, va avea ca punct de plecare Casa Sindicatelor, începând cu ora 10:30, după care se va pleca către Piața Drapelului (Podgoria) – Bulevardul Revoluției – Prefectura Arad. Traficul rutier va fi afectat astfel, întrucât va fi ocupată partea carosabilă. Având aprobarea Primăriei Arad pentru organizare (până la ora 13:00), evenimentul va fi coordonat cel mai probabil și de agenții de Poliție Locală, respectiv de jandarmi.

  Sindicaliștii sunt determinați să continue și greva atâta timp cât va fi necesar, până când li se vor lua cerințele în considerare. Potrivit ultimelor date făcute publice, la nivel național peste 134.000 de angajați din sistemul de învățământ sunt în continuare în grevă. La Arad, un procent de 70% dintre profesori au rămas în grevă, restul luând decizia să se întoarcă la catedră.

   

  Citește și:

  Prof. Anca Giura: „Visul unei veri de grevă”

  „Mereu sacrificați, niciodată respectați!”. Profesorii protestează în fața Prefecturii Arad | Foto • Video

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Domnilor profesori! Vă bateți singuri joc de munca dv! Nu vă este rușîne cât ați supt de pe spatele părinților? , ca mai apoi tot dv. să strigați în gura mare . Câți dintre dv au declarat banii luați amărâților de părinții pe meditații? Câți dintre cei din breasla dv mai au bun simț? Ar trebui să vă fie rușîne. Orele lucrate de dv într-un an sunt egale cu orele lucrate și chinuite ale unui părinte ( pe care dv îi jecmaniți) care lucrează la TAKATA în 2 luni de zile!
   Sunteți,,Mulți mulți nesimțiți ” asta ca să nu zic toți. Au mai rămas și puțini dascăli adevărați printre hoardele care vreau ,,CE???”

   --1 voturi
   +1
   -1
  2. Am mai comentat! Din nou remarc : cadru didactic incepator =salariul MEDIU pe economie?!!!.Toti absolventii de invatamant superior au dreptul la un salar minim,reglementat prin lege, ca si debutanti!! Iarasi creem o categorie de SPECIALI care sa se angajeze ca incepatori cu alte drepturi ?Macar daca dascalii ar avea performante in ceea ce priveste pregatirea elevilor. Dar marea majoritate a acestora(a elevilor,dar cateodata si a cadrelor din invatamant) este semianalfabeta. Daca nu plateste parintele meditatii copii sunt lasati in voia soartei. De ce copii se pot pregatii NUMAI cu meditatii??? Invatatoarele fiicelor mele au facut aceste meditatii GRATUIT, dupa orele de clasa si cu cei care au avut nevoie.Inca o data spun GRATUIT.Este adevarat a fost pe vremea tiraniei mult hulite si cand adevaratii dascali ,nu ca cei de acuma,au fost dedicati trup si suflet educarii copiilor fara sa ceara bani!

   +1 voturi
   +1
   -1
  3. De ce sa nu circule tramvaiele pe centru din cauza voastra azi?O sa aveti 6800 si nu va convine?stiati ca soferii si vatmanii din Arad au 3100-3200 doar??????deci nici jumatate cat voi.Nu va convine haideti la noi-e nevoie la toate sectoarele.La matura chiar si spalat autobuze si tramvaie cu voi.nu va e rusine?pai nepoata-mea daca nu da bacul din cauza grevei luni va blestem,asa sa va dea dzeu cum aveti salar dublu ca noi!

   --1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  9 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.