Procentul de vaccinare a personalului școlilor din județul Arad. O singură unitate are 100% vaccinați

  de Raluca Medeleanu | 5 November 2021, 4:44 PM | Educaţie | Topic special

  1

  imagine cu rol ilustrativ

  Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat azi emiterea unei Hotărâri care impune ca elevii să se întoarcă la ore, în clasă, doar în școlile în care personalul este vaccinat în proporție de minim 60%. În caz contrar, aceștia continuă cursurile în format online.

  Inspectoratul Școlar Județean Arad a făcut publică o listă care ilustrează situația aferentă fiecărei școli din județ. Potrivit documentului, aflăm că există șapte unități școlare care au procentul de vaccinare în rândul personalului de 0% (grădinița nr.23 din Buteni, școala primară din Șiștarovăț, grădinița nr.11 Sâmbăteni, grădinița Gosen Arad, grădinița creștin-ortodoxă Efremia Arad, grădinița Samariteanul din Agrișul Mare, școala primară Sf Ierarh Nicolae Arad). Pe de altă parte, Centrul de Excelență Arad este singura unitate de învățământ cu personalul complet vaccinat. Imediat după aceasta urmează Școala Regina Maria care are un procent de 90% vaccinați.

  În ceea ce privește situația personalului de la Inspectoratul Școlar, potrivit datelor făcute publice pe site-ul oficial al instituției, la ora actuală procentul de vaccinare este de 76,20 %.

  Iată lista completă cu situația din fiecare unitate de învățământ din județ:

  Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Arad, situația se prezintă astfel:

  •  În 88 de unități de învățământ cu personalitate juridică cursurile se desfășoară cu prezență fizică pentru un număr de 42918 preșcolari și elevi;
  •  În 75 de unități de învățământ cu personalitate juridică cursurile se desfășoară în regim online pentru un număr de 17693 preșcolari și elevi.

  Există și câteva excepții:

  •  Preșcolarii și elevii din unitățile de învățământ special desfășoară cursurile cu prezență fizică, indiferent de rata de vaccinare;
  •  Conform deciziiilor Consiliilor de Administrație a două unități de învățământ, cursurile din învățământul seral și din învățământul cu frecvență redusă se desfășoară online, din cauza dificultății realizării dezinfecției între schimburi;
  •  Conform deciziei Consiliului de administrație a unei unități de învățământ, cursurile se desfășoară online (excepție clasa a VIII-a), din cauza lucrărilor de reabilitare ale clădirii ;
  •  Cursurile pentru elevii selectați în cadrul Centrului de excelență se vor desfășura online, centrul nu are săli de clasă proprii, elevii provenind din clase și unități de învățământ diferite.

  Citește și: Elevii se vor întoarce în bănci doar dacă minim 60% din personal este vaccinat. Care este excepția – Special Arad 

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Copilul nostru ” învață” la fosta generală 18. Fac școală online pt că pe profesorii lor îi doare direct in cur la propriu. Nu vrei să te vaccinezi dar măcar dacă ești online fă-ți datoria nesimțit ce ești.
   … mizerabilii de profesori nu se prezintă la ore sau se prezintă înainte cu 15 minute sa fie gata ora. Când am întrebat diriginta de ce nu se prezintă colegii ei la…LA MUNCA PENTRU CARE SUNT PLĂTIȚI, răspunsurile au fost de genul bla+bla= bla bla!

   ESTE O CONTINUĂ BĂTAIE DE JOC ȘI NU RĂSPUNDE NIMENI.

   Așa că doamna Medeleanu avem și noi, unii părinți o nelămurire: Unde putem reclama aceste nesimțiri? La inspectorat parcă ai vorbi cu delfinii?

   --5 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  3 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.