marþi, 23 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Elevii se vor întoarce în bănci doar dacă minim 60% din personal este vaccinat. Care este excepția

  de Special Arad | 5 noiembrie 2021, 12:46 PM | Educaţie

  1

  În cursul zilei de azi a a avut loc o conferință de presă susținută de ministrul educației, Sorin Cîmpeanu. Acesta a explicat în ce moment pot elevii să se întoarcă în bănci, având în vedere că vacanța de două săptămâni a luat sfârșit. S-a ajuns la concluzia că elevii se vor întoarce fizic la școală doar acolo unde personalul este vaccinat în proporție de minim 60%. În caz contrar, aceștia continuă cursurile în format online.

  HOTĂRÂRE: Se propune ca, pentru adaptarea modalității de desfășurare a cursurilor din cadrul unităților de învățământ la contextul epidemiologic actual, Ministerul Educației și Ministerul Sănătății să modifice Ordinul comun nr. 5.338/2.015/01.11.2021 aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2 cu modificările și completările ulterioare, în sensul prevederii următoarelor scenarii:

  a) desfășurarea cursurilor zilnice, cu prezență fizică, la nivelul tuturor unităților de învățământ preuniversitar în cadrul cărora un procent de minimum 60 % din personal este vaccinat;
  b) desfășurarea cursurilor în regim online la nivelul tuturor unităților de învățământ preuniversitar în cadrul cărora un procent mai mic de 60 % din personal este vaccinat;
  c) desfășurarea cursurilor cu participarea fizică la nivelul tuturor unitățile de învățământ special indiferent de procentul de vaccinare al personalului.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  4 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.