Proasta educație se pedepsește! Un director de drumuri naționale plătește 100 de lei pentru poze cu cetățeni care aruncă gunoaie pe spațiul public

  de - | 27 May 2021, 8:22 AM | Naţional

  0

  Vânătoare cu recompense în bani pentru persoanele care-i dau în vileag pe cei care aruncă gunoaie pe marginea drumurilor naţionale. Este metoda inedită găsită de conducerea Companiei Drumuri Naţionale Galaţi. Saci cu gunoaie, gresie, scutece folosite, varză murată şi murături. Sunt doar câteva din gunoaiele aruncate de cei certaţi cu bunul simţ pe drumurile naţionale din Galaţi. Sătul să vadă munţi de gunoaie pe drumurile din judeţ, directorul secţiei Drumuri Naţionale Galaţi a lansat o provocare inedită cetăţenilor. El a anunţat că oferă recompense financiare de câte 100 de lei celor care dezvăluie identitatea acestor indivizi certaţi cu bunul simţ. Astfel, gălăţenii sunt rugaţi să facă poze sau video celor pe care îi surprind aruncând gunoaie. Fotografiile pot fi trimise pe whatsapp, la numărul de telefon 0746-099.479.

  „Avem refugii pe marginea drumurilor naţionale, care din păcate sunt pline de gunoaie. Găsim saci cu pamperşi, gunoaie, gresie, faianţă, varză murată,murături. Eu cred că le este lene să ducă gunoiul la pubela din faţa blocului şi preferă să-l urce în maşină şi să-l arunce pe drum. E foarte urât şi ruşinos. Gunoaie găsim pe DN25 Şendreni-Tecuci, un drum practicat de navetişti, pe 24 D-Galaţi-Cuca –Bârlad, pe DN24-in zona Ghidigeni, acolo sunt două parcări unde găsim mereu resturi menajare şi saci cu gunoaie. Avem două intrări în ţară în jud Galaţi, pe la Oancea şi pe Giurgiuleşti. Ce să vadă oamenii care vin la noi în ţară? Trebuie să fim civilizaţi, suntem în anul 2021”, spune Petre Tudorache, director Secţia Drumuri Naţionale Galaţi.

  „Nu vreau niciun ban. Va fi o plăcere să-i dau în gât pe nesimţiţi” În doar două zile de la lansarea campaniei, mai mulţi gălăţeni au trimis poze cu cei care aruncă gunoaie pe drumurile naţionale. Mai mult, oamenii au refuzat banii, explicând că o fac din simţ civic. „Am decis să plătim 100 de lei celor au iniţiativa de a-I filma pe cei care aruncă gunoi pe drumurile naţionale. Este iniţiativa mea personală. Noi trebuie să ne ocupăm de mentenanţa drumurilor, nu să strângem gunoiul. Cetăţenii au reacţionat foarte bine la campania noastră. Am primit poze şi filmuleţe,iar oamenii ne-au spus că nu vor niciun ban, ci o fac din spirit civic”, spune Tudorache. „Nu vreau niciun ban. Va fi o plăcere să-i dau în gât pe nesimţiţi. (…) Iniţiativa formidabilă dar, trebuie completată cu suficiente pubele. De asemenea şi poliţia trebuie să-şi facă treaba.(..) Trebuie să facem asta şi fără recompense, dacă ne pasă de natură şi vrem să respirăm aer curat”, a declarat unul dintre cei care participă la campanie. În total, în judeţul Galaţi sunt 280 de kilometri de drumuri naţionale.

  Citeste mai multe AICI

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.