sâmbãtã, 22 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Privatizarea Electrica. Câţi bani speră să scoată statul din 51% din acţiunile companiei

  de Special Arad | 23 mai 2014, 9:12 AM | Business

  0

  Electrica, compania de stat cu venituri de 5,5 miliarde lei, va scoate pe bursă 51% din acţiunile sale pe 10 iunie. Preţul pe care statul vrea să-l obţină: 390 mil. euro, relatează Ziarul Financiar.

  Oferta de vânzare pe bursă a 51% din acţiunile statului la compania Electrica începe în două săptămâni, scrie Ziarul Financiar. Investitorii mici vor avea subscrierile garantate până la 1.000 de acţiuni, echivalentul unei sume estimate de 3.600 de euro.

  Oferta publică de vânzare de acţiuni derulată de Electrica, companie cu venituri de peste 5,5 miliarde de lei, care alimentează cu energie Transilvania şi nordul Munteniei, va începe pe 10 iunie şi va dura zece zile lucrătoare, până pe 23 iunie, potrivit unor surse din piaţă.

  Statul va scoate la vânzare 51% din acţiunile companiei şi se aşteaptă să strângă peste 390 de milioane de euro de la investitorii locali şi de la cei de pe bursa de la Londra.

  Mai multe aici.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.