luni, 11 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Primul buletin electronic de vaccinare din Europa: primești codul QR pe baza adeverinței

  de Andreea Daniela B. | 20 mai 2021, 11:18 AM | Naţional

  0

  Pașaportul de vaccinare sau adeverința verde este un subiect dezbătut în toată lumea. Multe țări au votat „pro” pașaportului și își doresc ca acesta să fie o condiție la graniță în cel mai scurt timp, fiind o metodă de a-i identifica pe cei vaccinați mult mai ușor. Totuși, cu toate discuțiile care au fost purtate până acum, nu a fost încă eliberat un pașaport digital care să arate la fel pentru toată lumea, unele țări luând-o chiar înainte, lansându-și propriul pașaport de vaccinare.

  Aplicația estoniană va fi astfel lansată înainte ca Uniunea Europeană să decidă care vor fi standardele după care se vor realiza viitoarele adeverințe electronice verzi. Franța plănuiește, de asemenea, să integreze propriul său certificat digital de vaccinare într-o aplicație deja existentă de urmărire și depistare a contactelor COVID. Această aplicație nu e compatibilă, în acest moment, cu restul aplicațiilor similare dezvoltate în UE. La nivelul Uniunii nu există, momentan, o directivă comună valabilă pentru toate statele europene referitoare la modul în care să arate „pașaportul COVID”. La jumătatea lunii martie, Comisia Europeană a prezentat doar o propunere pentru certificatul digital de vaccinare, în încercarea de a impulsiona sectorul turismului, grav afectat de pandemie”, spune sursa citată.

  Cu toate acestea, conform altor surse, se pare că România nu se grăbește absolut deloc cu eliberarea acestui pașaport de vaccinare, motivele fiind neînțelese, mai ales având în vedere faptul că alte țări din Uniunea Europeană au început deja testare acestuia în urmă cu zece zile. Și totuși, cu o simplă căutare pe google, am descoperit un fel de pașaport de vaccinare 100% românesc, însă momentan nu știm ce vrea să fie acesta, dacă este luat în considerare sau nu. Concret, cu un click AICI, românii vor deschide o pagină care duce „spre primul buletin electronic de vaccinare din Europa”.

  buletin vaccinare

  Pașii sunt simpli. Te înregistrezi cu email-ul, apoi vei avea posibilitatea de a scana adeverința de vaccinare. Tot ce trebuie să faci este să o descarci pe baza CNP-ului, apoi să o încarci în aplicație sub formă de PDF. Următorul pas este ca aplicația să îți genereze un cod QR. Acesta este valabil doar 30 de minute, iar mai apoi, când vei avea din nou nevoie de el, va trebui să reiei traseul de la capăt, însă de această dată cu câțiva pași în minus. Concret, intri în contul făcut pe adresa de email, dai pe „Arată Buletinul” și apoi vei putea să generezi un cod QR nou automat. Mai mult, se pare că aplicația îți oferă și posibilitatea de a verifica mai multe buletine de vaccinare pe același cont.

  buletin vaccinare1

   

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.