Primele contracte din țară pentru finanțarea microîntreprinderilor în cadrul apelului 2 de proiecte al POR – PI 2.1.A, în Regiunea Vest

  de Special Arad | 18 februarie 2020, 6:46 PM | Business | Regional

  0

  Primele zece contracte de finanțare în cadrul apelului 2 de proiecte pentru Prioritatea de Investiții 2.1.A – Microîntreprinderi a Regio – Programul Operațional Regional (Regio-POR) 2014-2020 au fost semnate astăzi, 18 februarie 2020, la Timișoara, la sediul Agenției pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest.

  Valoarea totală a celor zece proiecte este de 11,88 milioane lei, valoarea finanțării nerambursabile fiind de aproape 8 milioane de lei. Sunt primele contracte de finanțare care se semnează în cadrul apelului 2 de proiecte în Regiunea Vest și totodată primele astfel de proiecte contractate la nivel național pe acest apel.

  Cele zece firme vor beneficia de fonduri europene pentru a-și dezvolta activitatea și pentru creșterea competitivității, prin achiziția de noi utilaje și echipamente moderne și crearea de noi locuri de muncă. Astfel, proiectele contractate astăzi sunt:

  •  „Achiziție de utilaje la Adi Agrosal & Company S.R.L.” (Bihor);

  •  „Creșterea competitivității companiei Arhigest S.R.L. (Timiș) prin achiziționarea de echipamente și software de arhitectură”;

  •  „Achiziție de utilaje la SC Depeco-Design SRL” (Arad);

  •  „Achiziție utilaje pentru repararea motoarelor la SC Deztm SRL” (Timiș);

  •  „Îmbunătățirea competitivității Eiffel Praxis SRL (Timiș) prin achiziția de echipamente performante pentru laborator de tehnică dentară”;

  •  „Dezvoltarea societății Granuplast Direct SRL (Bihor) prin achizitia de echipamente noi si performante”;

  •  „Creșterea competitivității firmei Steel Conect (Hunedoara) prin achiziția de echipamente pentru producția de cilindri hidraulici”;

  •  „Îmbunătățirea competitivității economice a Symph Electronics (Timiș) prin modernizare dotare tehnică și completare echipă”;

  •  „Dotarea și echiparea cu utilaje pentru producție, Utilaj Technology SRL (Hunedoara)”;

  •  „Dezvoltarea Xtratecro SRL (Timiș) prin achiziții de utilaje / echipamente moderne”.

  Regiunea Vest a beneficiat de o alocare financiară inițială de 10,77 milioane euro în cadrul apelului 2 de proiecte pentru Prioritatea de Investiții 2.1.A – Promovarea spiritului antreprenorial, în special prin facilitarea exploatării economice a ideilor noi și prin încurajarea creării de noi întreprinderi, inclusiv prin incubatoare de afaceri – Microîntreprinderi. Ulterior, ca urmare a demersurilor realizate de ADR Vest, au fost transferate integral fondurile de pe PI 2.1.B – Incubatoare de Afaceri pe PI 2.1.A – Microîntreprinderi, alocarea financiară actuală fiind de 24,62 milioane euro.

  Trebuie menționat că ADR Vest realizează în continuare noi demersuri pentru suplimentarea alocării aferente PI 2.1.A – Microîntreprinderi, apelul 2, în vederea contractării tuturor proiectelor pe care le avem și care obțin în urma evaluării punctajul minim stabilit prin ghidul solicitantului.

  Valoarea proiectelor contractate și a celor aflate în proces de evaluare și selecție (276 proiecte, 42,69 milioane lei) reprezintă 173,4% din alocarea financiară actuală.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.