Primarul, liberalii și conferințele lor despre prezentul trecut

  de Mihai Todoca | 7 February 2022, 3:51 PM | Blogul Special Arad

  0

  De o vreme încoace, conferințele de presă, de la Primărie îndeosebi, dar și partide politice, au devenit un one man show susținut de cel care a convocat conferința. Invitațiile la conferințele de presă, uneori, ajung cu o oră înaintea începerii, lucru semnalat în repetate rânduri, cu precădere către cei de la PNL, care sunt cei mai harnici cu laudele, fiind la putere.

  Rugămințile noastre repetate au căzut pe urechi surde, iar răspunsurile noastre la mail-urile în care întrebăm care este subiectul conferințelor s-au pierdut undeva într-un birou abscons.

  În câteva rânduri, le-am transmis celor responsabili cu invitațiile la conferințele de presă, că nu vom participa dacă nu ni se va comunica subiectul.

  Explicăm de ce este important pentru jurnaliști să cunoască subiectul: pentru a înțelege subiectul, pentru a putea pune întrebări pertinente, întrebări care în fapt sunt întrebările cetățenilor, trebuie să ne facem temele. Cum prefectul este reprezentantul guvernului în teritoriu, așa și jurnaliștii sunt reprezentanții cetățenilor la conferințele de presă.

  Bineînțeles, nu putem avea pretenția că reușim întotdeauna să acoperim toate întrebările care ar parveni din studierea subiectului conferințelor de presă, dar încercăm să o facem cu toate că ni se pun bețe în roate. În mod constant.

  „Buna ziua! Va invitam incepand incepand cu ora 12:30 in sala Ferdinand la conferinta de presa sustinuta de dl Calin Bibart. Va asteptam!”- sună, și am reprodus exact, mesajul fără diacritice al celor de la primărie.

  Apoi, sunt conferințele de presă de la PNL, unde dacă nu ești atent, poți nimeri „înapoi în viitor” sau în trecut. Au fost cazuri în care te chemau la conferință, iar data era cu o lună înainte. Sau cu o zi înapoi.

  Ăsta e nivelul, ăsta e profesionalismul pe care de atâția ani ni-l aruncă în față cei de la cârma orașului. De fapt, nu ni-l aruncă, ni-l scuipă. Nouă și deopotrivă celorlalți arădeni.

  „Cheamă-i la conferință, dar nu le spune de ce”, ne gândim că sună ordinul dat. Și treaba asta e de școală veche.

  Acum e rândul nostru să vă trimitem mail:

  „Domnilor! Vă invităm și noi, în 15 martie 2021, într-un loc, la doisprezece trecute fix, să vă spunem ceva”.

  Revenim cu o erată: „Vă invităm în 15 martie, în alt loc, la doisprezece fără ceva mărunțiș. Ca să aflați ce vrem să vă spunem”.

   

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.