miercuri, 24 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Primăria anunță data amplasării grupului statuar „Arad -1918”, dedicat Centenarului Marii Uniri

  de Special Arad | 7 noiembrie 2018, 5:18 PM | Administraţie

  2

  Comunicat. În contextul în care Guvernul României a amânat finalizarea monumentului Marii Uniri (planificat în fața Consiliului Județean, n.red.), Primăria Municipiului Arad dorește marcarea simbolică a Jubileului celor 100 de ani de la Marea Unire prin  realizarea unei lucrări de artă tridimensională „ARAD 1918” care va fi inaugurată în data de 30 noiembrie 2018.

  În acest demers, municipalităţii i s-au alăturat cadrele didactice şi elevii Colegiului de Arte „Sabin Drăgoi” din Arad.

  Grupul statuar „Arad 1918” va fi amplasat în scuarul din proximitatea fostului cinematograf Dacia. Ulterior, în zona respectivă se vor reamenaja spaţiile verzi şi aleile pietonale, se va amplasa mobilier urban, destinat staționării, astfel încât să devină un spațiu adecvat contemplării si relaxării.

  „Cuvântul Dacia, în Arad, este legat de fostul cinematograf omonim, acesta este unul dintre argumentele pentru care a fost ales amplasamentul grupului statuar în acest loc. În plus, locaţia a dat şi posibilitatea înălţimii optime pentru amplasarea acestei lucrări de artă tridimensională. Scuarul va primi la final denumirea «Dacia»”, a explicat edilul Gheorghe Falcă.

  La momentul actual, în Arad nu există o lucrare de artă care să exprime personalitatea și identitatea Aradului ca oraş al Marii Uniri.


  Citește și Sculptorul Codre nu vrea nici în ruptul capului Monumentul Marii Uniri în față la CJ.”


  „S-au depus toate eforturile pentru ca Guvernul României să îşi indeplinească obiectivul faţă de Anul Centenar şi faţă de Arad. Am făcut tot ceea ce a fost omeneşte posibil pentru ca Monumentul Marii Uniri să fie instalat la Arad. În ultimii 3 ani, în loc de colaborare şi intenţie pozitivă din partea guvernului şi a partidelor care susţin guvernarea, a fost vorba mai degrabă despre lupte locale. În acest context, Primăria Municipiului Arad a organizat un concurs, pentru realizarea unui grup statuar. Mulţumesc profesorilor şi elevilor de la Colegiul de Arte «Sabin Drăgoi» din Arad pentru implicare şi seriozitate. A fost un concurs între tinerii artişti care vă vor spune ei înşişi cum a prins contur proiectul lor. În 15 noiembrie intenţionăm să aducem aceşti tineri minunaţi în faţa dvs., iar cu această ocazie vom prezenta şi machetele. În mai puţin de un an de zile administraţia locală reuşeşte să amplaseze acest grup statuar, ceea ce arată faptul că atunci când există voinţă, lucrurile sunt realizabile. În data de 30 noiembrie  este programată inaugurarea. Va fi un eveniment deosebit la care vor participa reprezentanţi ai tuturor unităţilor administrativ-teritoriale din judeţul Arad, cu delegaţi îmbrăcaţi în port popular. În aceeaşi zi ne propunem să realizăm în faţa Primăriei trei cercuri, simbolizând unirea celor trei provincii româneşti”, a precizat primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Evenimentul filfizonului falcă trebuie boicotat de cetățenii cu neuroni funcționali și bunsimț. Este un eveniment campanie electorală pentru parlamentul UE. Este josnic să te folosești de scoala de arte și muzică, de copiii de acolo. Dar după cum îl știm deja, este de o nesimțire incomensurabilă. Rușine falcă!!!

   Ar trebui organizat un eveniment alternativ de către societatea civilă unde să poată fi sărbătorit așa cum trebuie 100 de ani de Românie modernă.

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  5 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.