vineri, 14 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Primăria a găsit o soluție pentru a oferi și bursele de merit pentru elevi

  de Raluca Medeleanu | 22 decembrie 2020, 5:18 PM | Administraţie | Educaţie | Topic special

  0

  După ce vestea că elevii vor primi doar bursele sociale, nu și cele de merit, a adunat multe critici în rândul arădenilor, iată că Primăria, deși inițial anunțase că nu mai există bani în bugetul local pentru acest lucru, a găsit acum o soluție și banii vor veni pentru toate bursele.

  Motivul pentru care bursele de merit erau trecute cu vederea inițial a avut de a face, după cum a explicat și primarul Călin Bibarț săptămâna trecută, cu hotărârea pe care a emis-o Guvernul prin care bursele sociale au fost crescute de la 60 la 100 de lei per elev, lucru ce a văduvit bugetul orașului, și așa avariat de pandemie. Totuși, la finele săptămânii trecute, Guvernul a trimis 1 milion de lei municipiului Arad pentru „cheltuieli diverse”, iar municipalitatea a luat astăzi decizia ca banii să meargă spre bursele de merit.

  Primarul Bibarț, împreună cu vicele Faur, au susținut astăzi o conferință de presă în care au anunțat că mâine, 23 decembrie, va avea loc o ședință de Consiliu Local în care consilierii vor vota această alocare financiară, ca banii să ajungă cât mai repede în bugetul fiecărei unități școlare din Arad ca mai apoi să ajungă la elevi.

  „Oferim bursele de merit, studiu şi performanță! Mâine, după şedința CLM demarăm procedurile şi ne asigurăm că elevii primesc aceste fonduri bine meritate!”, a spus Bibarț.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.