Ministerul Educaţiei a ridicat media minimă pentru bursa de merit și de studiu

  de - | 5 January 2022, 2:59 PM | Educaţie

  1

  Criteriile de acordare a burselor școlare sunt schimbate după 10 ani, de către Ministerul Educației, potrivit unui ordin de ministru publicat marți seara în Monitorul Oficial. Bursele de merit se acordă din semestrul II al acestui an școlar pentru elevii cu medii peste 9,50, față de 8,50 cum era până acum. Bursele de studiu vor fi acordate celor cu media între 7,50 și 9,50, în loc de 7,00-8,50, cum era pragul în ordinul precedent, informează edupedu.ro.

  Ordinul 5.870 din 22 decembrie 2021, publicat pe 4 ianuarie 2022 prevede aprobarea Criteriilor generale de acordare a burselor elevilor din învățământul preuniversitar de stat.

  Criteriile noi schimbă pragul de acordare a burselor de merit, ridicând media la 9,50, de la 8,50, cât era din 2011 încoace, de la ordinul nr. 5.576 semant de ministrul de la acea vreme, Daniel Funeriu.

  Bursele devin obligatorii pentru autoritățile locale, nu mai sunt facultative.

  În ordinul de ministru precedent formularea permitea autorităților locale să acorde sau nu burse elevilor, în funcție de cum votau consilierii locali. „Elevii de la cursurile cu frecvenţă din învăţământul preuniversitar de stat pot beneficia de burse acordate din sumele defalcate din unele venituri ale bugetului de stat”, prevedea ordinul vechi.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. O mizerie. O forma subtila de a păstra banii la buget și de a incuraja „abandonul scolar”. Elevii care greu ajungeau la 7, aveau totuși un motiv sa lupte. Vor renunta. Nu asa se ridica ștacheta în învățământ. Pana când profesorii nu vor fi obligați sa predea la ore și sa nu mai facă mii de ore de meditație, învățământul nu va progresa. Copii „cu bani” for face scoala privata iar cei simpli, marea majoritate, se vor zbate în analfabetism.

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  4 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.