Premierul Florin Cîțu, la Arad, pe urmele lui Ludovic Orban. Și o să mai vină…

  de Mihai Todoca | 11 iunie 2021, 9:49 AM | Politikos | Topic special

  0

  Premierul Cîțu a făcut o vizită în Arad aseară, participând la ședința ADR Vest prezidată de președintele CJ Iustin Cionca și susținută de directorul general Sorin Maxim. Presa, șa cum e normal, a fost și ea invitată. Dintre toți cei prezenți în sala Ferdinand se pare că doar premierul nu a știut de vizită sau a știut… dar n-a prea arătat-o… Asta, bineînțeles, a fost impresia pe care ne-a lăsat-o nouă.

  Așadar, premierul, însoțit de europarlamentarii Rareș Bogdan și Gheorghe Falcă, senatoarea Alina Gorghiu și deputatul Robert Sighiartău au făcut act de prezență la ședința în desfășurare la Arad, ajungând de la Timișoara cu o întârziere de nu mai puțin 40 de minute. Imediat după sosire, cuvântul i-a fost acordat premierului pentru a-și exprima punctul de vedere cu privire la PNRR. „Este o provocare pentru noi toți această sumă (29,2 miliarde de euro – nota red. ). Banii europeni nu trebuie cheltuiți, ci investiți. România are nevoie de investiții în infrastructură rutieră, are nevoie de spitale noi. Acest PNRR a venit în urma crizei medicale. Este vital. Niciun spital nu s-a construit din bani publici în ultimii 30 de ani” a subliniat Cîțu.

  Rareș Bogdan, fost om de televiziune, a vorbi mult mai bine despre PNRR, făcând o legătură din punct de vedere istoric, cu trimitere la Planul Marshall. O analogie, cel puțin din punctul nostru de vedere , puțin neînțeleasă de cei prezenți în sală. Câteva zeci de minute a vorbit Rareș Bogdan, din acele minute citind și de pe foi, subiectul fiind stufos și cam plictisitor.

  O intervenție scurtă a avut și Gheorghe Falcă, acesta reluând temele binecunoscute deja: descentralizarea și debirocratizarea- absolut necesare în România.

  Alina Ghorghiu s-a mulțumit să se joace pe telefon sau poate să citească presa locală, în timp ce Robert Sighiartău nota pe foaie, asemeni unui elev conștiincios. Ulterior, după un mic turneu prin sală, Gheorghe Falcă, președintele PNL Arad, l-a prezentat pe premier în stânga și-n dreapta asemeni unui trofeu. 

  Pentru ce a venit Florin Cîțu la Arad… ne-am  întrebat la final. Căci la ședința ADR Vest  n-a fost prezent decât cu partea sa fizică. Și-atunci, răspunsul nu e decât unul singur: să șteargă urmele lăsate de Ludovic Orban în urmă cu o săptămână și să se asigure că are o mare susținere a liberalilor arădeni la alegerile din toamnă. Poate de aceea premierul a promis tuturor celor prezenți că se va întoarce la Arad peste trei săptămâni.

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.