joi, 23 mai, 2024

Special Arad Logo

  Prefectul Toth Csaba s-a întâlnit cu o delegație a medicilor de familie, în urma protestului

  de Special Arad | 17 ianuarie 2024, 3:40 PM | Administraţie | Recomandările editorilor | Știri Arad

  3

  Prefectul Județului Arad, Toth Csaba, s-a întâlnit cu o delegație a medicilor de familie arădeni și a medicilor care lucrează în ambulatoriile de specialitate, în urma acțiunii de protest pe care au desfășurat-o miercuri, 17 ianuarie, în fața Prefecturii.

  Reprezentanții cadrelor medicale au depus pe această cale o petiție în care își enunță motivele pentru care au inițiat acțiunea de protest. Principala teamă a acestora este că vor ajunge în situația în care să nu mai poată susține financiar cabinetul și cheltuielile pe care le au cu angajații, din cauza reducerii până cu 50% a banilor.

   „Am transmis deja petiția, pe cale electronică, spre Secretariatul General al Guvernului, Ministerul Sănătății și Casa Națională de Asigurări de Sănătate. Sunt deschis oricând dialogului cu toate categoriile sociale și de asemenea, să facilitez comunicarea între reprezentanții acestora și instituțiile de la nivel central. Încă din timpul pandemiei am promovat medicina de familie, inclusiv prin componenta centrelor de permanență, pentru a degreva presiunea pusă pe unitatea de primiri urgențe, deoarece medicii de familie și cei din ambulatorii, într-un sistem de sănătate funcțional, trebuie să fie primele uși la care să batem atunci când avem o problemă medicală de gravitate mai scăzută. Sunt convins că prin dialog constructiv se vor putea reglementa toate obiecțiile ridicate de medicii arădeni”, a declarat Prefectul Toth Csaba.

  Citește și: „Lovesc pacienții, iar pacienții nu-și dau încă seama!”. Medicii de familie și cei de ambulator din Arad au pichetat Prefectura (Video) · Special Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  1 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.