miercuri, 19 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Medicii de familie atenționează că riscă să-și închidă cabinetele din cauza scăderii veniturilor

  de - | 13 ianuarie 2024, 8:20 PM | Naţional | Sănătate

  5

  Medicii de familie și cei de la ambulatoriu atenționează că le scad veniturile și pot ajunge în situația în care să-și închidă cabinetele și să treacă la privat.

  Aceștia solicită renegocierea şi creşterea valorii punctului pentru serviciile medicale acordate de medicii de familie şi de cei din ambulatoriul de specialitate.

  Preşedintele Asociaţiei Profesionale a Medicilor de Ambulator, Cosmin Alexandrescu, a afirmat că valoarea punctelor afişate în transparenţă de CNAS a scăzut cu 30% faţă de anul trecut.

  „Valoarea actuală înseamnă o reducere de 30% aproximativ a bugetului pentru medicina de ambulatoriu şi medicina de familie.

  Corelată cu modificările fiscale de la sfârşitul anului trecut, cu creşterile de preţuri şi de fiscalitate vor duce la o scădere a veniturilor medicilor cu 40 până la 50% faţă de momentul actual. (…)

  Ce vor face medicii din localităţile ceva mai mici, unde din cauza populaţiei mai reduse nu pot face numărul maxim de consultaţii posibile. Ce soluţii au? Să îşi închidă cabinetele. (…)

  6.000-7.000 de medici ar fi direct afectaţi. (…)

  Nu dorim să se ajungă la o confruntare, dorim să se rezolvăm lucrurile prin discuţii logice. Dar de data aceasta dacă nu se va reuşi să aplanăm situaţia şi nu se va reuşi o echilibrare a valorii punctului la nivelul cel puţin al anului trecut, pericolul este clar – colegii nu vor mai semna acte adiţionale de la 1 februarie.

  Au actul adiţional semnat până la 31 ianuarie. (…) Dacă punctul nu va creşte, nu vor mai semna acte adiţionale. Vor închide. (…) Practic o treime din populaţia României ajunge în ambulatoriu”, a explicat medicul.

  El a spus că vor fi afectaţi aproximativ 5-6 milioane de pacienţi.

  Citește mai mult pe Agerpres.ro.

  Citește și: Protest inedit! Un medic de familie se vrea brancardier · Special Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Se găsesc listele cu medicii de familie care au avut de a face cu Dictatura militar-o-sanitara.Pe baza testării au trimis acasă sau internați în spitale persoane care nu au avut nici o manifestare de asa zis covid.Testele fiind de o acuratețe deosebită, au fost verificate de un președinte de țară, care era de formație profesională chimist.Rezultetul testului:ulei de motor- negativ,fructJackfruit- neconcludente., fruct papaia-pozitiv,iepure-neconcl. ,capră-pozitiv, oaie-negativ,pasare kware-pozitiv. Președintele Tanzaniei John Magufuli mai 2020.Decedat subit anul următor,pt. ca a spus adevărul. Revenind la medicii de familie o mare parte din ei s-au complăcut, au făcut pactul cu diavolul având beneficii materiale pt .testarea covid,pt. promovarea inteparii iar acum când se moare subit, e moda avc,a infarctului tac .Adevărații doctori au consultat în Plandemie și au spus adevărul despre această afacere au fost blamați de cei cei vânduți. Și o mare parte sinteti vânduți la big Pharma.Este vina sistemului de învățământ care scoate medici pe banda rulantă. HIPOCRATE avea un jurămint pe care o mare parte l-ati încălcat. E și vina voastră apariția farmaciilor una lângă alta ,unde pe principiul ,,am văzut la tv. produsul x…” ,câștiga financiar farmacistul decât voi,pt .că nu mai au încredere în voi!

   --2 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  7 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.