vineri, 21 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Ponta conduce detașat în sondajul Gandul.info: „Care a fost cel mai slab premier al României?”

  de Special Arad | 5 ianuarie 2015, 11:53 AM | Undeva

  0

  În cei 25 de ani de după căderea comunismului, România a avut 11 premieri. În prima zi a anului curent, Gandul.info a lansat sondajul „Care a fost cel mai slab premier al României?”, iar după numai patru zile, actualul premier al României, Victor Ponta, a „reușit” să strângă 3059 de voturi, clasându-se incontestabil pe primul loc, urmat fiind de Emil Boc cu 1307 voturi și Victor Ciorbea, cu 997 voturi. Vezi sondajul aici.

  Citește și Dimploma „über alles bules” se acordă lui Victor Ponta-„președinte”

  În prima zi după Revoluţia din 1989, Petre Roman a devenit primul premier al României, rămânând în fruntea Guvernului până în 1991.

  Roman a fost urmat de Theodor Stolojan, care a rezistat la Palatul Victoria aproximativ un an. În noiembrie 1992, Nicolae Văcăroiu a devenit prim-ministru, funcţie pe care a ocupat-o până la sfârşitul lui 1996.

  Următorul a fost Victor Ciorbea, care a condus Guvernul aproape doi ani, până în aprilie 1998, iar în următorul an şi jumătate, Executivul a fost condus de Radu Vasile.

  Un an la Palatul Victoria a stat şi actualul guvernator al BNR, Mugur Isărescu, adică până în decembrie 2000, după care la putere a venit Adrian Năstase. Fostul lider al PSD a condus guvernarea timp de patru ani, după care pierderea alegerilor prezidenţiale a dus şi la pierderea susţinerii pentru funcţia de premier.

  Alţi patru ani, după ce Traian Băsescu a devenit preşedintele României, Guvernul a fost sub conducerea lui Călin Popescu Tăriceanu, până în 2008. Din decembrie acelaşi an, Executivul a fost coordonat de pedelistul Emil Boc, până în februarie 2012, când şi-a dat demisia.

  Lui Boc i-a succedat la Palatul Victoria Mihai Răzvan Ungureanu, cu un guvern format numai din tineri, cu medie de vârstă trecută puţin de 30 de ani. Mai puţin de trei luni a rezistat Guvernul MRU, acesta fiind demis în Parlament de USL, care a preluat puterea.

  De pe 7 mai 2012, premierul României este Victor Ponta, timp în care a condus patru guverne consecutive. Deşi la început, guvernarea era formată din USL, PNL s-a retras în februarie 2014. În prezent, coaliţia de guvernare este formată din PSD, UNPR, PC şi PLR.

  Captură imagine / 05.01.2015

  sond

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.