Pola Zilei: Unde să se mai facă un pod în Arad?

  de E. Nola | 15 mai 2021, 11:44 AM | Pola Zilei | Recomandările editorilor

  7

  Chair dacă noi ne imaginam că înainte de pod se vor face niște parcări prin oraș, iată am greșit din nou.

  Cel puțin pe hârtie, cel puțin oficial, noua investiție majoră din Arad va fi un nou pod peste Mureș, unul modernist și care arată senzațional pe hârtie, chiar dacă după unii specialiști, în care noi avem încredere, nu e sigur că va fi la fel în realitate. Podul care pornește din prelungirea străzii Șaguna și ajunge dincolo în Aradul Nou pe undeva pe la Port Arthur – apropo, ce se va întâmpla atunci cu Port Arthur? – deocamdată pune mai multe probleme decât să le rezolve pe cele deja existente, dar ne-am obișnuit, cam asta este stilul de gândire și lucru al administrației arădene din ultimele două decenii.

  Pasarela care te duce nicăieri, spre un ștrand care nu mai este, ne-a învățat că în Arad nu e practic să te gândești la soluții practice, cel mai bine e să nu te gândești defel, eventual să intri în logica celor din administrație, stând acolo bujbe și tâmp până îți trece.

  În această vajnică idee ne-am gândit să mai proiectăm niște poduri în Arad, să vă întrebăm pe voi, mult mai arhitecți decât ai lor, unde ați mai pune niște poduri care pe hârtie ar arăta la fel de bine sau și mai bine decât cel din capul administrației. Mă rog, diferența e că voi, cei care răspundeți la aceste proiecte, nu vă pricopsiți cu niște bani. Nici măcar puțini, chiar dacă ne gândim să schimbăm în viitor treaba asta.

  Sondaj: Unde să se mai facă un pod în Arad?

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Numai Notaros putea scrie astefel de prostii, fara sa aibe habar despre subiect, ma scuzati, notaros are habar despre orice subiect! Nici macar nu stie pe unde trece podul si unde este Port Arthur, dar dupa unicul lui neuron, podul nou ar chiar chiar peste prostia lui, nu “pe undeva pe la Port Arthur”. Clar ca astefel de comenturi nu le publicati, dar macar ii transmit un mesaj la Notaros

   --2 voturi
   +1
   -1
   • Iar ați greșit, vedeți că publicăm.
    Desi, după regulile de baza, nu publicam comentarii jignitoare. Dar cu DVs facem o excepție, poate ne spuneți exact unde este Port Arthur. Si poate ne si mai spuneți, cum ar putea fi legat acolo un pod de sensul spre Timisoara, fără să restructureze toata zona aceea din Aradul Nou.
    Si încă ceva: deși vin din aceeași rădăcină, mai nou umoarea și umorul diferă.
    Când jigniți, e umoare, când glumim, e umor…

    0 voturi
    +1
    -1
  2. Da’ sa nu se mai construiasca nimic, sa se darame si cele care sunt.
   Orice pod nou e un pas spre dezvoltare. Pe langa cel din capat de la Saguna, ar fi necesar un pod nou undeva intre Sanicolaul-Mic – Fantanele cu legatura peste Mures inspre Vladimirescu.
   Hamburg…(stiu, comparatia e mult prea fortata)

   --1 voturi
   +1
   -1
  3. dupa comentarii iti dai seama care este analfabet functional, adica nu face deosebirea intre abstract( gluma) si concret. sau nu poate prelucra mental sensul rezultat a mai multor cuvinte , traditionalul ” trage usa dupa tine” a lui Pacala. daca nu faci aritmetica, gramatica, geometrie, logica, filozofie la scoala nu mai ai aceasta capacitate de compunere a cuvintelor si sensurilor

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  0 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.