joi, 28 septembrie, 2023

Special Arad Logo

  Pola Zilei Aproape pe Bune: Cine să fie primarul Aradului la anul?

  de E. Nola | 8 iulie 2023, 9:38 AM | Pola Zilei | Recomandările editorilor

  6

  Încet, dar sigur, așa cum am și prezentat în articolul de analiză de joi clasa politică și cei din spatele lor se pun încet, dar sigur, în mișcare, având în vedere anul electoral care vine.
  Încep să apară sondaje, încep să apară atacuri chiar și la persoană, nu-i de ici colo ce este pe cale să se întâmple la anul de parcă nu s-ar întâmpla nimic.

  Și apropo de sondaje, dacă noi aici facem asta în răspăr de ani buni. Îi zicem pola tocmai de asta de la englezescul „poll”, care exact asta înseamnă: sondaj de opinie. Numai că cei care se pricep – adică au ceva cultură în sociologie – știu foarte bine că sondajele, oricât de bine ar fi făcute – și sunt rar făcute așa – prezintă doar o parte a problemei, doar dintr-o perspectivă și nu au cum să prevadă modificările ulterioare lor.

  Așa că ne permitem să facem și noi un sondaj, unul în care cei mai sociologici ca ai lor să ne spună dacă ar fi acum și ar știi ce și cum și i-ar cunoaște așa cum nu-i cunosc, pe cine ar alege primar al Aradului în 2024?
  Treaba e simplă, mai ales că, precum bine știm, chiar dacă nu suntem sociologi, candidatul perfect nu există, dar ar fi bine măcar să ne alegem cu unul mai puțin perfect, dar aproape.
  Așadar?

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Sondaj: Cine să fie primarul Aradului la anul?

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. O observație:
   – întrebarea Sondajului e „cine să fie Primarul Aradului”?
   Eu presupun că se referă la „cine AM VREA să fie”, nu la „cine PRESUPUNEM că o să fie”…
   Pt că, dacă întelesul Sondajului e al doilea, probabil ca votam altfel… 😉

   +3 voturi
   +1
   -1
   • Da, e prima variantă, deci ați răspuns corect…dar dacă tot veni vorba, vom face una și cu sensul următor…de altfel la cel de al doilea sens, în loc de ”cine să fie” se poate formula ”cine va fi” și atunci este cât se poate de evidentă intenția…

    +3 voturi
    +1
    -1
   • Nu l-am pus fiindcă nu va candida, va împinge în față pe cineva. C-o fi Bibarț în continuare sau Bîlcea, Faur, rămâne de văzut. Am pus varianta asta, chiar dacă nu am nominalizat, fiindcă în afară de Bibi, restul există doar pe FB. Nu că Bibi ar exista și altundeva…

    0 voturi
    +1
    -1
   • Având în vedere că deocamdată AUR la Arad e doar în intenție, nefiind nimic clar, am zis că nu încurc lumea cu presupuneri. Desigur, știu că AUR e în căutarea unui candidat pe care să îl opună lui Bibarț și celorlalți cu șanse de câștig. Sunt mai multe nume, inclusiv de foști polițiști, dar asta e firesc la grupări de acest gen, strict controlate.

    --1 voturi
    +1
    -1

  Scrie un comentariu

  6 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.