luni, 22 iulie, 2024

Special Arad Logo

  „Plug in” la Vinga – tradițiile etnice, conectate la arta contemporană

  de Special Arad | 25 octombrie 2019, 6:27 PM | Cultură

  0

  Asociația Sepale face un tur al Banatului, iar în 26 octombrie, începând cu ora 19, va fi în comuna Vinga din județul Arad, la sediul Uniunii Bulgarilor din Banat. Evenimentul PLUG IN constă într-un spectacol / instalație realizat în manieră transdiciplinară, ce va fi itinerat pe parcursul a trei luni în șase localități – centre de comună și orașe limitrofe din Banat, unde sunt aglutinate cele mai importante comunități etnice din regiune.

  Alături de un grup de artiști vizuali și muzicieni, scopul asociației este revitalizarea mediului cultural rural, prin înlesnirea întâlnirii comunității locale cu arta contemporană.

  Astfel, programul va consta în expoziții de artă contemporană, cu participarea artiștilor Andreea Medar, Cătălin Marius Petrișor și Silvia Moldovan, proiecția unui documentar video realizat de Mihai Pinti, workshop-uri de muzică electronică pentru copii și un show de lasere și muzică de Alex Halka, completată de o instalație video, produsă de artista vizuală Josépha Blanchet.

  PLUG IN este un proiect amplu care are ca scop readucerea în actualitate a etniilor din Banat, prin intermediul unui spectacol/instalație, creat de un grup de artiști provenind din diverse medii culturale.

  Cuvântul „plug”, cu o bogată semnificație în limba română: este un obiect care ajută la lucrul pământului, dar în același timp creează o legătură intimă între locuitorii satului și natură, iar prepoziția „in” din limba engleză schimbă percepția asupra modului în care ne conectăm la „curentele” actuale, la noile tehnologii artistice, specific urbane.

  Proiectul demarat de Asociația Culturală și Ecologică „Sepale” este cofinanțat de AFCN și este sponsoizat de Aptiv. Partener: Primăria Comunei Vinga și Deutsches Kulturzentrum Temeswar – Centrul Cultural German Timișoara, partener media: Radio Guerrilla.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.