joi, 25 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Animația arădeanului Alex Halka, „RiGLA”, premiată la Budapesta

  de Tomck@t | 5 mai 2023, 11:48 AM | Cultură | Film | Recomandările editorilor

  0

  „A Vonalzó”, varianta în limba maghiară a animației „RiGLA” a primit premiul pentru cea mai bună animație la Budapesta, în cadrul festivalului Paradise Film Festival.

  „Mă bucură mult această recunoaștere, animația tratează un subiect sensibil, aparent din altă epocă, deși violența persistă și este chiar evidentă, dar pe tărâmul psihic. Iar schimbarea depinde numai de noi. Varianta în limba maghiară, interpretată de Judith Balázs va fi lansată peste ceva timp pe platforma interdisciplinară a Teatrului Postnațional Interfonic”, spune artistul vizual Alex Halka.

  Citește și: Trauma educației cu rigla pe degete, într-un video anime produs de arădeanul Alex Halka

  Varianta în limba română este interpretată de Marina Palii, actrița Teatrului Clasic „Ioan Slavici” și colaboratoare și ea a Teatrului Postnațional Interfonic. Textul îi aparține Cătălinei Bălălău, iar muzica și sound-designul lui Vlaicu Golcea.

  Judith Balázs, vocea animației în limba maghiară, este actriță la Teatrul de Mișcare M Studio Mozgásszínház din Sfântu Gheorghe și colaborează și ea cu Teatrul Postnațional Interfonic.

  Alex Halka este compozitor, artist vizual, actor și artist de date. „Estetica mea are o coloană vertebrală interdisciplinară, creând un limbaj de expresie autogenerativ-expansiv, care estompează granița dintre artă și tehnologie, dintre om și algoritm, dintre folclor și cyborgi” – este descrierea proprie despre munca sa artistică. Este unul dintre membrii principali ai „meta-organizației” artistice Teatrul Postnațional Interfonic (interfonic.ro), având Compania Alex Halka. Face parte și din grupul arădean de artă experimentală kinema ikon.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.