duminicã, 25 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Pistru a bătut palma cu Borcea! Dar după patru ani la închisoare, lui Cristi nu îi mai place palma… (Foto)

  de Lucian Dănilă | 3 iulie 2018, 11:41 AM | Pamflet | Topic special

  7

  Cristian Borcea a părăsit ieri închisoarea după mai bine de patru ani petrecuți după gratii în celebrul „Dosar al transferurilor” în care au mai fost condamnate persoane celebre ca Gică Popescu, frații Giovanni și Victor Becali, Mihai „MM” Stoica sau regretatul Jean Pădureanu.

  Borcea este ultimul din tot lotul acestui dosar care a fost lăsat în libertate. „Nu știu de ce, poate pentru că sunt cel mai tânăr dintre ei”, a încercat să dea o explicație fostul acționar de la Dinamo.  Ei, tocmai aici este cheia: tinerețea…

  Nici nu a apucat bine să își strângă în brațe iubita, pe Valentina Pelinel, nici nu a apucat să răspundă la întrebările jurnaliștilor, că Borcea a fost și „mozolit” de un deputat ceferisto-dinamovist (după caz…) și a și primit o ofertă de nerefuzat, tocmai de la Arad.

  Eusebiu Pistru, omul de afaceri arădean și președintele filialei locale a partidului ALDE, s-a întâlnit aseară cu vechiul și bunul său prieten și au pus bazele unui proiect care să asigure pentru mulți ani de acum încolo viitorul partidului. „Cristi, avem nevoie de mulți tineri la partid!”, i-a spus deputatul arădean lui Borcea. Pistru a și postat pe contul său de Facebook o fotografie cu Cristian Borcea la câteva ore după eliberarea condiționată a acestuia.

  pistru borcea 2

  Fostul acționar al lui Dinamo este recunoscut pentru capacitatea sa de reproducere, atât în libertate cât și în… captivitate.

  „Cristi, vii la Arad și trecem la treabă! Am nevoie de tineri, de mulți tineri. Vreau ca partidul ăsta să dăinuiască peste ani și ani și trebuie să începem de jos, de la cei mai mici. Viitorul acestei țări sunt copiii, iar tu ești cel mai în măsură să ne ajuți în acest demers. La tineret am un băiat extraordinar, pe Ucu Dima, un tânăr foarte dedicat, tatăl unei fetițe de șase luni care abia așteaptă ca grădinița sa să devină tot mai mare și mai mare și mai mare…”, i-a spus Eusebiu Pistru lui Borcea. Proiectul se va numi „Milioane de copii pe stradă”, altfel melodia preferată a lui Cristian Borcea.

  Borcea nu a dat încă un răspuns, dar și-a notat câteva numere de telefon interesante din agenda deputatului arădean. Deși părea că cei doi au bătut palma încă de aseară, Borcea i-a mărturisit deputatului arădean că după patru ani după gratii nu îi mai place… palma. O altă problemă de care se lovește fostul acționar al lui Dinamo este faptul că în Arad viața de noapte cam suferă. Există doar un club care e plin în weekend, Wings, iar acolo nu încap mai mult de 150 de persoane. Pentru a-l ajuta, Pistru i-ar fi promis că îi pune la dispoziție sala de evenimente la care este proprietar, Biavati, sală cu o capacitate de 400 de locuri.

  Ucu, printre altele agent imobiliar, caută deja un loc pentru a deschide o mare grădiniță.

  „Eusebiu, la ce potențial are Cristi Borcea, cred că e nevoie să construim o clădire pe câteva nivele la tine în parcare. Va fi cu multă verdeață, că tot ne face Ghiță Falcă regenerarea urbană, cu tobogane, cu balansoare, luăm multe baloane pe care le inscripționăm, cornuri, lapte, bomboane, cărți de colorat. Va fi minunat”, i-a spus aseară, la telefon, Ucu Dima lui Eusebiu Pistru.

  Borcea este asaltat de oferte după ieșirea din penitenciar. El a fost sunat și de Guvernul din China care i-a cerut în schimbul unei sume exorbitante să scrie o carte despre reproducerea în captivitate.

  Cristi a povestit și câteva dintre secretele sale. „Când eram mic mama îmi dădea să beau numai Activia cu ActiRegularis. La Bacalaureat a fost foarte greu pentru mine pentru că știam doar tabla înmulțirii”, a povestit el prietenilor, aseară, după ieșirea din închisoare.

  Totodată, Borcea a explicat că s-a îndrăgostit de Valentina Pelinel pentru că a vrut să le ofere copiilor săi un model în viață.

   

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  3 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.