„Piața de șpagă” din Arad stagnează de cinci ani! La Timișoara s-au dat și cârnați pentru returnarea unui permis de conducere

  de Mihai Todoca | 28 November 2019, 11:35 AM | Recomandările editorilor | Regional

  1

  (foto: Captură video din clipul Anti-șpagă al Ligii Studenţilor din Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi)

  Nu știm câți dintre arădeni știu sau au auzit de site-ul www.piatadespaga.ro , dar după o scurtă navigare pe el cu filtrul „Arad”, ne-am dat seama că nu foarte mulți. Ce se întâmplă pe acest site? Site-ul este unul foarte simplu de folosit și contorizează șpăgile date de cetățeni în mai toate domeniile. Astfel, oricine s-a confruntat cu o asemenea situație poate accesa site-ul într-un mod complet anonim (asta dacă nu băgăm în seamă că totuși există un ip după care poate fi identificat utilizatorul) și să raporteze cui i-a dat șpagă, pentru ce, în ce dată, și dacă „gestul de cordialitate” a fost unul fructuos pentru ambele părți.

  Dacă în județul vecin, ultima șpagă înregistrată a fost anul acesta, la Arad se pare că nu se mai dă șpagă din anul 2014, ceea ce ne vine foarte greu să credem, dacă nu chiar imposibil.

  În aceeași măsură, site-ul oferă și opțiunea de a semnala cazurile/locurile unde nu s-a dat șpagă, iar lucrurile au decurs în mod normal, adică funcționarul/polițistul/judecătorul/medicul etc, și-a făcut treaba fără a fi nevoie de un „stimulent”.

  Untitled 4

   

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  6 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.