joi, 21 septembrie, 2023

Special Arad Logo

  Fost șef al Inspectoratului de Poliție Județean Arad, iertat de conducerea centrală pentru că a folosit mașina de serviciu în interes personal. Unul dintre reclamanții lui Petecel, suspendat

  de Special Arad | 30 mai 2023, 4:07 PM | Administraţie | Regional

  0

  (foto: Press Alert)

  Într-un răspuns pentru ziarul Libertatea, IGPR a evitat să spună ce măsuri au fost luate în cazul șefului IPJ Timiș, Alin Petecel – fost șef al Inspectoratului de Poliție Județean. A menționat doar că la finalizarea cercetării au fost aplicate dispozițiile Legii 360/2002 privind statutul polițistului. Surse din Poliție arată că unul dintre colegii care l-au reclamat a fost suspendat din funcție.

  În august 2022, Libertatea publica imagini din ani diferiți cu mașina de serviciu a șefului Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Timiș, Aurelian Alin Petecel, care o folosea pentru a merge la casa sa de vacanță, la 168 km dus-întors de oraș. În calitate de comandant, chestorul Aurelian Alin Petecel avea un autoturism Audi oferit de IPJ Timiș. Regulile MAI susțin că poate merge cu mașina acasă, la serviciu și în misiune. Nu în timpul liber, în vacanță.
  Cele două fotografii, din anii 2022 și 2021, arată mașina de serviciu Audi A4 bleumarin a chestorului Aurelian Alin Petecel la casa de vacanță de pe malul lacului Surduc, în estul județului Timiș.
  IGPR n-a indicat vreo finalitate concretă a cercetărilor și nici vreun articol din lege aplicat în cazul de față. Asta, deși Inspectoratul fusese avertizat de situație încă din 2021, conform unor informații publicate anul trecut de ziar.  În schimb, oamenii din Poliție susțin că unul dintre oamenii care i-au făcut plângeri lui Petecel a fost suspendat recent din IPJ Timiș. Se numește Cezar Merticariu, iar știri despre suspendarea sa au fost publicate deja în presa din Timișoara.

  Citește și: Chestorul Alin Petecel părăsește fotoliul de inspector șef al IPJ Arad! Pentru locul lăsat vacant se luptă destui

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.