sâmbãtã, 2 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Pentru coloneii Tamaș și Bătrân a fost „ciumă”, pentru Alin Petecel funcția de șef IPJ Arad a fost „mumă”: este chestor cu decret prezidențial!

  de Mihai Todoca | 27 noiembrie 2020, 8:56 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  3

  După ce fostul comandant al IPJ Arad, comisarul șef Ioan Tamaș a fost „invitat” să plece la Vaslui fiind detașat acolo, locul i-a fost luat de comisarul șef Alin Petecel, din Timișoara, în data de 31 august. Nu părea nimic spectaculos, poate doar „monstruos” pentru cei care-și frecau mâinile fiindcă „Tamaș e istorie”…

  Acesta, la polițistul Alin Petecel ne referim, a deținut funcția de inspector șef al IPJ Timiș, dar a fost mutat la IPJ Dolj timp de trei luni, în luna iulie, în urma scandalului privind norma de amenzi de pe timpul stării de urgență.

  Acum, se pare că pentru proaspătul comandant al IPJ Arad Crăciunul a venit mai devreme, cu ajutorul… să zicem oficial al președintelui  Iohannis (neoficial… e pentru cunoscători!) care a semnat un decret prin care i se acordă gradul profesional de chestor de poliție.

  Ei bine, nu avem cum să finalizăm această știre fără să ne exprimăm un gând… public, așa ca de jurnaliști informați cât de cât: cum naiba că s-a întâmplat că foștilor comandanți ai IPJ Arad, Ioan Tamaș și Nicolae Bătrân, nu li s-au așezat tresele „la loc”, adică să li se pună pe umăr la nivel de „chestori”, deși s-au chinuit până la „sânje” să obțină asta (măcar pentru pensie!…), iar ăstuia, timișoreanului, i s-au înmulțit cât ai spune pește? Unii spun că ar avea propte mari familiale din partea dinspre nevastă și că, oricum, chiar dacă n-ar fi fost inspector șef al IPJ Arad în acest moment, treaba era ca unsă: „c”-ul de la colonel s-ar fi transformat în „C”-ul de la chestor în anul de grație 2020, anul pandemiei.

  Ce să faci? N-ai ce să faci?… Dar… să-i urăm omului, noului chestor care conduce IPJ Arad, cât mai multe realizări în câmpul muncii, unde o fi acest câmp al muncii… că cică la Arad s-ar cam termina „granița”, având în vedere că pe tresele de chestor se aud ropotele de ploaie mai puternic decât pe cele de colonel sau comisar șef și-s de nesuportat. Scuzați-ne, dar cu gradele astea, nu ne mai descurcăm nici noi….

  Așadar și prin urmare Aradul, Poliția Arad,  are un general la cârmă. Pardon, chestor. Cu toate astea, felicitări și Crăciun fericit tuturor polițiștilor din România! Se poate!

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  6 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.