Peste 7600 de burse acordate elevilor arădeni

  de Special Arad | 26 martie 2019, 1:26 PM | Educaţie

  0

  imagine cu scop ilustrativ

  Comunicat. Primăria Municipiului Arad va acorda 7621 de burse elevilor arădeni, în cuantum total de peste 2.6 milioane lei.

  Elevii din învăţământul preuniversitar de stat pot beneficia de burse de performanţă, burse de merit, burse de studiu şi burse de ajutor social, cuantumul şi numărul acestora stabilindu-se anual prin Hotărâre de Consiliu Local.

  Pentru semestrul II al anului şcolar 2018-2019, Primăria Municipiului Arad va acorda un număr de 54 de burse de performanţă, 75 de burse de studiu, nu mai puţin de 6.357 burse de merit şi 1.135 burse sociale.

  Cuantumul burselor a fost stabilit după cum urmează: 90 de lei – bursa de performanţă, 80 de lei –  bursa de merit, 70 de lei – bursa de studiu şi 60 de lei – bursa socială.

  Repartizarea burselor pe fiecare unitate de învăţământ s-a realizat conform solicitărilor fiecărei unităţi de învăţământ.

  Astfel, cele mai multe burse de performanţă, 11, vor ajunge anul acesta la Colegiul Naţional “Moise Nicoară” şi la Liceul Naţional de Informatică Arad. Tot Colegiul Naţional “Moise Nicoară” figurează şi cu cele mai multe burse de merit, 816 la număr. Aproape 700 de burse de merit ajung la Colegiul Naţional “Preparandia – Dimitie Ţichindeal” şi tot pe atâtea la Colegiul Naţional “Vasile Goldiş” Arad. Cel mai mare număr de burse de studiu, 17, au fost repartizate Liceului cu Program Sportiv Arad.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.