Peste 320.100 de persoane au tranzitat frontiera în ultimele 24 de ore

  de Special Arad | 5 ianuarie 2020, 5:31 PM | Naţional | Recomandările editorilor | Regional

  0

  Imagine cu rol ilustrativ

  În ultimele 24 de ore, prin punctele de trecere a frontierei au trecut peste 320.100 persoane, cetățeni români și străini, dintre care aproximativ 100.600 pe sensul de intrare şi 219.500 pe cel de ieşire din ţară şi peste 73.900 mijloace de transport, dintre care aproximativ 23.800 pe sensul de intrare și 50.100 pe sensul de ieșire din țară.

  Poliția de Frontieră recomandă participanţilor la trafic folosirea tuturor punctelor de trecere a frontierei de la granița româno-ungară unde sunt deschise 11 puncte de trecere cu specific rutier pe raza judeţelor Timiş, Arad, Bihor şi Satu Mare.

  De asemenea, Poliția de Frontieră recomandă consultarea aplicaţiei Trafic on-line, pentru a obține informaţii cu privire la timpul de aşteptare la controlul de frontieră în punctele de trecere. Această aplicaţie on-line prezintă o valoare medie a timpului de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp.

  În ultimele 24 de ore, în urma misiunilor desfăsurate în zonele de competenţă – punctele de trecere şi „Frontiera verde” – poliţiştii de frontieră au constatat:

  •  39 fapte ilegale (20 infracţiuni şi 19 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini;

  •  Au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 106.900 lei;

  •  Valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 23.000 lei.

  •  Nu s-a permis intrarea în ţară a 21 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea unui număr de 20 cetăţeni români din diferite motive legale.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.