miercuri, 29 mai, 2024

Special Arad Logo

  Peste 1.633.000 de țigări netimbrate, găsite la Sântana. Marfa a fost confiscată de polițiștii S.I.C.E.

  de Special Arad | 22 decembrie 2022, 3:48 PM | Știri Arad | Topic special

  0

  Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad, au desfășurat mai multe activități într-un dosar penal întocmit pentru deținerea în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate corespunzător.

  În ziua de 21 decembrie a.c., polițiștii economici, împreună cu cei ai orașului Sântana și ai Postului de Poliție Olari, au indisponibilizat o autoutilitară transport marfă, abandonată în extravilanul orașului Sântana, în interiorul căreia au fost găsite aproape 80.000 de pachete de țigări netimbrate, de diferite mărci, conținând aproape 1.600.000 de  țigarete. Din cercetări a reieșit că vehiculul ar fi fost preluat de un bărbat de 35 de ani, Sântana, de la 4 bărbați din județul Dolj, cu vârste între 22-41 de ani.

  În colaborare cu polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din I.P.J. Timiș, pe raza localității Lugoj, a fost oprit, în trafic, un autoturism în care se găseau cei 4 bărbați din județul Dolj. Asupra lor a fost găsiți 3.200 de euro, 7.570 de lei, forinți și dolari.

  În continuarea cercetărilor, au fost efectuate 9 percheziții domiciliare în localitățile Sântana, Caporal Alexa, Pâncota și Dud (comunna Târnova), la persoane bănuie de implicare în aceste activități, unde au fost găsite alte 34.000 de țigarete netimbrate, de diferite mărci, susceptibile a proveni din contrabandă.

  Au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor :  81.697 de pachete cu țigarete netimbrate, conținând 1.633.940 de țigarete, autoutilitara și autovehiculul, 3.200 de euro, 7.570 de lei, 1.000 de forinți și 5 dolari. Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la aproximativ 1.120.000 de lei.

  În baza probatoriului administrat, față de cei 4 bărbați a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați magistraților Judecătoriei Arad cu propunerea luării de măsuri preventive.

  Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din Olari, Zimandu Nou, Sântana, ai Serviciului de Acțiuni Speciale și Serviciul Criminalist din cadrul I.P.J. Arad.

  Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penal este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă prezumția de nevinovăție.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.