sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Fabrică ilegală de țigări, descoperită de polițiștii de frontieră. Afacerea le putea aduce „patronilor” un profit de 2 milioane de euro

  de Special Arad | 7 aprilie 2022, 9:49 AM | Naţional

  3

  Trei percheziţii domiciliare au fost efectuate, pe 5 şi 6 aprilie 2022, în judeţele Neamţ şi Botoşani, ele vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat.
  Membrii acestuia au înfiinţat o fabrică de ţigări şi au achiziţionat zeci de tone de tutun, pentru „producţie“. Dacă nu intrau pe fir anchetatorii, afacerea ar fi adus un profit de circa 2 milioane de euro.
  Screenshot 20220407 094507
  Grupul infracţional era specializat în producerea de bunuri accizabile în afara antrepozitului fiscal autorizat, (…) folosirea unei embleme şi a unui ambalaj de natură să producă confuzie cu cele folosite legitim de alt comerciant, precum şi producerea, depozitarea unor mărfuri purtând mărcile folosite legitim de alt comerciant, în scopul de a induce în eroare pe ceilalţi comercianţi şi pe beneficiari şi contrafacerea unei mărci“, se arată într-un comunicat al Poliţiei Române de Frontieră.
  Cercetările au arătat că zece persoane au fost implicate în activităţile de confecţionare a unor ţigarete contrafăcute. În acest scop, suspecţii au achiziţionat, în cursul anului 2021, o fabrică pe care au instalat-o într-o hală dintr-un fost complex zootehnic, situată în apropierea localităţii Humuleşti, judeţul Neamţ.
  A urmat apoi cumpărarea a circa 20.000 de kilograme de tutun mărunţit, a unei mari cantităţi de carton imprimat cu sigla unui comerciant cunoscut, foiţe din folie de plastic, foiţe de hârtie şi filtre, intenţia fiind de a fabrica 1.000.000 pachete de ţigarete, fără a deţine autorizaţie în acest sens.
  Aceste pachete de ţigarete puteau fi vândute pe piaţa neagră, la prima mână, cu suma totală de 2.000.000 de euro. Pentru a asigura conspirativitatea locaţiei în care era amplasată fabrica, aceasta era monitorizată de membrii grupării. De asemenea, pentru a nu putea fi descoperită cu ajutorul unor camere care funcţionează pe principiul termoviziunii membrii grupării au placat clădirea cu polistiren“, a mai transmis Poliţia de Frontieră

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Romani

   De ce nu sunt lasati r0manii in tara lor sa produca tigari ? Deoarece afacerea este foarte foarte profitabila si de aceea sunt lasati numai strainii sa produca. Ei sunt protejati de sus unde se gasesc coruptii si antiromanii. Cunosc foarte bine situatia. Sunt persoane interesate , corupte din institutiile statului care fac legatura intre multinationalele de tigari si piata de desfacere. Aceste persoane se gasesc in ANAF , VAMA , DIICOT , POLITIE , JUSTITIE SI SRI.
   Codul Fiscal si Normele cu privire la productia de tigarete in Romania sunt elaborate sub indrumarea si controlul multinationalelor producatoare de tigarete. Daca le studiati veti observa ce bariere si ce conditii sunt puse numai ca romanii sa nu poata intra in aceasta afacere.
   Asa ca mai usor cu aceste articole acide unde sunt numai presupuneri. Daca daca daca .
   Succes celor ce se lupta cu acesti corupti.

   0 voturi
   +1
   -1
   • Nu te pot contrazice privind părerile tale despre legislație și corupția din sistem. Fiind vorba de RO tind să cred că ai dreptate. Dar nu pot fi de acord cu aluzia ca ilegaliștii ar fi soluția. Piața neagră nu este nici odată o soluție!

    0 voturi
    +1
    -1

  Scrie un comentariu

  4 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.