duminicã, 25 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Zeci de mii de pachete cu țigări, confiscate de polițiștii de frontieră

  de Special Arad | 22 mai 2022, 11:02 AM | Naţional

  0

  În data de 21 mai a.c., la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Valea Vișeului s-a declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.

  Astfel, în jurul orei 5.00, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe comunicația Petrova – Strâmtura, un echipaj format din polițiști de frontieră a încercat oprirea în trafic pentru control, în extravilanul localității Strâmtura, județul Maramureș, a unui autoturism de teren, fără numere de înmatriculare.

  Având în vedere faptul că șoferul autoturismului nu a oprit la semnalele regulamentare ale lucrătorilor noștri, s-a procedat la urmărirea acestuia. Ulterior, pe un drum forestier, autovehiculul a fost găsit abandonat, iar la o distanță de aproximativ 3 km, au fost descoperite 20 de colete, învelite în folie de culoare neagră.

  În continuare, mașina, precum și coletele descoprite au fost transportate la sediul sectorului. În urma inventarierii a rezultat cantitatea de 17.500 pachete cu țigări de proveniență Duty Free, în valoare de 204.750 lei, iar autoturismul folosit la activitatea infracţională, în valoare de 25.000 lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

  Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă.

  Câteva ore mai târziu, mai exact în jurul orei 16.25, lucrători din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Vișeu de Sus au oprit în trafic, pe raza localității Moisei, județul Maramureș, un autoturism, marca Volkswagen Passat, înmatriculat în România, condus de un cetățean român în vârstă de 38 ani, domiciliat în județul Maramureș. Existând suspiciuni că acesta ar transporta țigări, s-a procedat la efectuarea unui control asupra mijlocului de transport. Astfel, în bara din față și cea din spate a autoturismului au fost descoperite mai multe pachete cu țigări.

  Șoferul împreună cu autoturismul au fost conduși la sediul sectorului, pentru cercetări. Autoturismul în valoare de 10.000 lei a fost indisponibilizat, iar întreaga cantitate de 937 pachete țigări de proveniență Republica Moldova, în valoare de 10.962 lei, a fost ridicată în vederea confiscării.

  În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.