marþi, 25 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Pentru Dimploma „GonZorro”, doi jurnaliști au primit câte o palmă și au întors și celălalt obraz. Unul și-a rupt singur până și piciorul!

  de Special Arad | 5 ianuarie 2018, 8:55 AM | Gonzo | Pamflet

  2

  E bătaie mare pentru dimplome și e bătaie pe bune! E de înțeles, așadar, că protagoniștii fac, uneori fără să conștientizeze, tot ce le stă în putință ca să iasă în evidență și să fie luați în considerare pentru barem o categorie de Dimplomă pe Special Arad. Nici măcar jurnaliștii arădeni nu fac excepție de la această regulă, unii dintre ei cam fac – în schimb – exces de zel.

  Nu e prima oară când premiem cu o dimplomă un coleg de breaslă. Daniel „Copy-Paste” Scridon, Eugen Puiu și Vasile Zărăndan au dansat deja pe această gheață până să se spargă, ultimul fiind laureat chiar de două ori în decursul ultimilor ani (Langsamer, herr Țucu! Zurück! Mai lăsați-i și pe ceilalți doritori!). E prima oară însă, chiar acum, chiar aici, când un jurnalist primește o dimplomă într-o rubrică denumită tocmai după un stil jurnalistic (check Wikipedia).

  De fapt, nu unul, ci chiar doi, că dacă se lasă cu bătaie, bătaie să fie!

  Bătaia este exact ceea ce au mâncat amândoi, unul în loc de kebab, în timpul liber, celălalt în locul unui reportaj despre pasajul de la CET, lucrând pe teren. E adevărat, primul incident, al cărui protagonist a fost chiar colegul nostru, Mihai Todoca, s-a întâmplat în 2016. Deși a relatat povestea într-un pamflet cu de toate pe vremea aceea, uite că nu ne-a venit ideea să-i dăm în acel an o dimplomă colegială, dar niciun stres! Miță al nost’ și-a dat toată silința inclusiv în Anul Domnului 2017, de data aceasta mergând și mai departe! E o ironie nefericită să spunem că „a mers mai departe”, deoarece în octombrie și-a rupt tocmai piciorul pentru cauza supremă, drept pentru care, ca niște colegi și prieteni de nădejde, îi recompensăm efortul depus în numele Clasei Muncitoare cu o dimplomă onorifică, „Dimploma GonZorro”!

  Doar că…

  O să spuneți că mergem pe o pantă alunecoasă a pilelor, a nepotismelor… și nu e bine. Așa că ne-am gândit bine, apoi ne-am tras o palmă peste frunte și ne-am amintit de colegul de la Aradon, Valentin Goran și de pățania lui, tot din această toamnă. Ca să-l cităm pe baiatu’ cel viteaz cu exactitate: Un jurnalist al Jurnal arădean/Aradon a fost agresat fizic, cu o bâtă, marți, 7 noiembrie, în jurul orei 14.00, de către un muncitor recalcitrant pe șantierul de pe pasajul de la CET. Ați înțeles care-i șpilu’, da? Dacă nu, vă spunem noi că jurnalistul echipat corespunzător, respectiv: vestă reflectorizantă MEDIA, ecuson de PRESĂ și aparatul foto, carevasăzică victima anonimă descrisă cu lux de amănunte în reportaj a fost una și aceeași persoană cu autorul, cel care a și semnat articolul.

  De aceea considerăm că Vali Goran (chiar dacă s-a întâmplat să fie un gonzo incognito) ar putea să dea mâna cu Miță al nost’ (în deplină speranță că cel din urmă n-o să-și rupă și mâna la anu!) și să-mpartă Dimploma „GonZorro” cum, când și unde vor ei.

  La o bere… sau în ringul de box… asta-i deja treaba lor!

  Cum zic englezii, când îi urează cuiva noroc: „Break a leg!” 🙂

  DIMPLOMA MIHAI TODOCA și VALENTIN GORAN

  Acest articol este un pamflet și ar cam trebui tratat ca atare!

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  0 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.