sâmbãtã, 15 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Pe cine vizita Teodora Ciunta la Prefectura Arad, de dimineața până seara

  de O. Peniță | 28 februarie 2023, 10:30 AM | Culise

  4

  (foto: Facebook/Teodora Ciunta)

  Reținerea fostei angajate la cabinetul primarului Gheorghe Falcă, cu acuzația de trafic de influență, a uimit doar opinia publică. Pe cei care o cunoșteau și știau cam cu ce se ocupă doamna în cauză nu i-a dat pe spate informația – și asta ne-au spus-o mulți. Astfel, când ni s-a transmis că Teodora Ciunta este femeia reținută de DNA pentru trafic de influență în formă continuată, aceasta încasând zeci de mii de euro în schimbul promisiunii că va facilita posturi în administrația locală, ea susținând că are relații cu persoane  cu funcții de conducere, doar noi am fost mirați. Pentru noi, numele acesta a apărut de nicăieri. Nu că n-am fi obișnuiți cu persoane care stau în umbră și „desfac” multe, dar prea era o necunoscută care avea relații peste tot.

  Curiozitatea și meseria (în orice ordine le-ați lua) ne-au făcut să mai „săpăm”. Și de curând ne-a parvenit o informație interesantă și surprinzătoare doar la prima vedere: anume că Ciunta, după ce a plecat din Primăria Arad, era văzută destul de des, până în momentul în care a ridicat-o DNA-ul, la secretarul general al Prefecturii Arad, nimeni altul decât fostul prefect Gheorghe Stoian. Acum, să fim bine înțeleși, Teodora Ciunta nu stătea în biroul lui Gheorghe Stoian de dimineața până seara, ci doar, așa am aflat, era primită de acesta la orice oră din zi, în timpul programului de lucru. Și, din câte am reușit să aflăm, dacă se întâmpla ca Stoian să fie plecat, aproape întotdeauna se afla prin zonă fostul șef de cabinet al lui Gheorghe Falcă, acum directorul Cancelariei Prefectului Județului Arad, Ciprian Burcă. Este foarte clar că relațiile despre care vorbim mai sus sunt de lungă durată, având în vedere trecutul celor trei.

  Probabil că ceea ce se discuta în spatele ușilor închise din Prefectura Arad va rămâne pe veci cunoscut doar de participanți sau, dacă au instrumentat cauza cum scrie la carte, de procurorii DNA, aceștia din urmă bazându-se pe niște interceptări. Însă, deocamdată, n-a „răsuflat” nimic dinspre anchetatori. Ba, mai mult, judecătorii au „constatat nulitatea procesului verbal de redare mesaje whatsapp aflat la filele 8-17 dosar urmărire penală” și „au exclus din materialul probatoriu procesul verbal de redare mesaje whatsapp aflat la filele 8-17 dosar urmărire penală”. Așa că sunt șanse extrem de mari să nu aflăm aproape nimic din promisiunile care se făceau în birourile Prefecturii Arad.

  Revenind la chestiune: ce făcea Teodora Ciunta la și în Prefectura Arad? Greu de spus, din cauză de… ”lipsă de probe”, dar ușor de imaginat având în vedere acuzațiile care i se aduc de către procurori. Și dacă e să dăm crezare că o prietenă a acesteia, tot din Curtici și ea, ca și Teodora Ciunta, urmează să-și ducă fata ca și jurist Consiliul Județean Arad (în condiții dedicate… facilitate și de un anumit primar), credem că se creionează o oarecare schița procedurală.

  Mai multe nu putem spune deocamdată fiindcă, recunoaștem, nu știm (iar ce știm, încă nu putem spune). Dar, orașul e mic și sigur o să fie voci care vor avea mai mult curaj să vorbească cu presa. Cum ar fi, de exemplu, vocile care susțin că secretarul general al Prefecturii i-ar fi transmis, de pe holurile Primăriei, directorului general al Poliției locale Arad, că nu l-a uitat. Ceea ce între acești „generali” ar putea însemna că zilele liniștite ale lui Adrian Toma ca șef al „localei” au cam expirat… Vom urmări și acest fir, dar și „vocile” ce se vor auzi dinspre DNA care poate a convins-o deja pe Ciunta să vorbească.

  Citește și: Enola Day – Dora Ciunta, o musculiță prinsă în pânza corupției? Dar păianjenul unde este?

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Vă faceți s-au va scăpat detaliul că imediat după reținerea Dorei s-au plătit câteva „advertoriale” cum se zice prin „presa liberă” că să o facă pe Dora „escruacă” și că ea decât s-o dat mare că-I cunoaște pe cei care fac jocurile iar ăia au mers pe mâna ei dar au luat țară. Așa-i că escrocheria e altceva decât darea/ luarea de mită? Și așa-i că nu mai e de competența dna ? Deci cam tot probatoriu dacă se schimbă încadrarea pică? Voi ce părere aveți că oameni obiectivi?

   --3 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  8 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.