luni, 22 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Update Teodora Ciunta, fosta angajată a Primăriei Arad, în arest la domiciliu pentru 30 de zile

  de Alin Olteanu | 7 februarie 2023, 10:15 AM | Știri Arad

  3

  (foto: Bamby Photography)

  Fosta angajată a Primăriei Arad, Teodora Ciunta, este femeia reținută de DNA pentru trafic de influență în formă continuată, acesta încasând zeci de mii de euro în schimbul promisiunii că va facilita posturi în administrația locală, ea susținând că are relații cu persoane din conducerea CJ, cu un europarlamentar și alte „personalități” cu funcții de conducere.

  Teodora (Dora pentru prieteni) Ciunta a studiat Ingineria Sistemelor Biotehnice si Ecologice la Facultatea de Inginerie, Turism și Protecția Mediului din cadrul UAV Arad și a fost consilier la Biroul Relații Externe din cadrul Primăriei Arad, din anul 2010 până în anul 2019.

  Potrivit ultimei declarații de avere depusă în 2019, Dora Ciunta avea un salariu anual de 23942 lei, respectiv doar o proprietate în Curtici, de 340 mp construiți, pe catre a dobândit-o ca „donație”.

  Din informațiile pe care le deținem, Teodora Ciunta a fost îndepărtată din Primăria Arad tocmai din cauza unor acuzații de primire de foloase necuvenite.

  Aici declarațiile de avere completate în perioada în care femeia reținută era angajată în Primăria Arad.

  UPDATE

  Tribunalul Timiș a decis ca inculpata Teodora Ciunta să rămână sub arest la domiciliul din Curtici pentru o perioadă de 30 de zile, perioadă în care îi este interzis să discute cu 8 persoane, martore în proces.

  Solutia pe scurt: „În baza art. 227 C.pr.pen. respinge propunerea Pachetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – DNA- Serviciul Teritorial Timişoara în dosarul nr. 140/ P/2022. În temeiul art. 227 alin. 2 C.pr.pen. rap. la art. 202 alin. 1, 3 şi 4 lit. d), art. 222 alin. 1 şi art. 223 alin. 2 C. pr. pen. dispune luarea măsurii preventive a arestului la domiciliu faţă de inculpata Ciunta Teodora, constând în obligaţia de a nu părăsi imobilul situat în orașul Curtici str.Oltul nr.4, județul Arad, fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza, pe o durată de 30 de zile începând cu data de 07.02.2023 până la data de 08.03.2023, inclusiv. În baza art. 221 alin. 2 C. pr. pen., pe durata arestului la domiciliu, instituie în sarcina inculpatei Ciunta Teodora, următoarele obligaţii: a) să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemată; b) să nu comunice cu martorii Ardelean Loredana- Claudia, Andrica Mădălina Andreea, Leac Geanina, Ardelean Claudiu- Ioan, Andrica Darius Daniel, Andrica Teodora Andrada, Chimiec Daniel și Chimiec Larisa Georgiana, direct sau indirect, pe nicio cale. În baza art. 221 alin. 9 C. pr. pen. desemnează IPJ Arad să supravegheze executarea măsurii dispuse. În baza art. 221 alin. 4 C.pr.pen. atrage atenţia inculpatei că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. În temeiul art. 221 alin. 8 C. pr. pen. dispune comunicarea câte unei copii a prezentei încheieri inculpatei Ciunta Teodora, IPJ Arad, Serviciului Public de Evidenţă a Persoanelor Arad şi Poliţiei de Frontieră Române și persoanelor cu care aceasta nu are dreptul să ia legătura. În temeiul art. 275 alin. 3 C. proc. pen., cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru inculpată și de la comunicare pentru Ministerul Public. Pronunţată în camera de consiliu, astăzi, 07.02.2023, ora 21.30”.

  Citește și:

  • O angajată a Primăriei Arad, reținută de DNA pentru trafic de influență. Lua bani în schimbul „relațiilor” cu persoane din conducerea CJ și cu un europarlamentar

  • Poziția oficială a Primăriei și Consiliului Județean Arad față de reținerea Teodorei Ciuntea de către procurorii DNA

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Întrebări întrebătoare era membră de partid?
   Ea a cotizat să fie angajată la primărie?
   Cu siguranță percheziția informatică scoate la iveală dacă, chiar a avut sau nu legături cu unii sau alții mai sus puși.
   E suspect cum au sărit instituțiile cu comunicate de dezincriminare când nu ia acuzat nimeni de nimic și cum deja apar articole pe alte publicații de,, limpezire” când încă nu se știe nimic concret din firul,, narativ”.
   Nu cred ca la Arad sunt mai curate instituțiile decât cele de la Timișoara când știm ce probleme au fost acolo,doar ca acolo au transpirat casta a fost desconspirata în Arad încă nu.

   +14 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  0 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.