Pe ce loc se situează Aradul în clasamentul vaccinării anti-Covid din România

  de Special Arad | 2 November 2021, 6:10 PM | Coronavirus | Naţional | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  Cea mai mare rată de vaccinare anti-COVID – peste 62% din populaţia eligibilă, de peste 12 ani – este în București, urmat de judeţele Cluj – 55% şi Constanţa – 50%, arată HotNews.ro, analizând situația la zi transmisă de către comitetul de coordonare a vaccinării. La polul opus, cel mai mic procent de vaccinare – sub 26% – este în Suceava, primul „județ roșu” al României la debutul pandemiei. Cum stă județul Arad?

  Până în 1 noiembrie, la nivel național s-au vaccinat cu cel puţin o doză peste 7.053.000 de persoane, din care peste 6,3 milioane cu schemă completă. Statistica nu este, însă, nicidecum îmbucurătoare, în condiția în care astăzi s-a produs un nou record de decese din cauza Covid-19: 591, dintre care 541 erau nevaccinați.

  În afară de București (62%), Cluj (55%) şi Constanţa (50%), în 13 judeţe ale țării rata de vaccinare este între 40% şi 50%, iar în 21 de judeţe între 30% şi 40%.

  Aradul se situează în a doua jumătate a clasamentului, cu 36,65% din populația eligibilă (peste 12 ani).

  În 5 județe – Suceava, Covasna, Bacău, Botoșani și Giurgiu – rata de vaccinare este sub 30%.

  acoperire vaccinala Romania

  Sursa: HotNews.ro

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.