Pe ce loc se situează Aradul în clasamentul vaccinării anti-Covid din România





Cea mai mare rată de vaccinare anti-COVID – peste 62% din populaţia eligibilă, de peste 12 ani – este în București, urmat de judeţele Cluj – 55% şi Constanţa – 50%, arată HotNews.ro, analizând situația la zi transmisă de către comitetul de coordonare a vaccinării. La polul opus, cel mai mic procent de vaccinare – sub 26% – este în Suceava, primul „județ roșu” al României la debutul pandemiei. Cum stă județul Arad?
Până în 1 noiembrie, la nivel național s-au vaccinat cu cel puţin o doză peste 7.053.000 de persoane, din care peste 6,3 milioane cu schemă completă. Statistica nu este, însă, nicidecum îmbucurătoare, în condiția în care astăzi s-a produs un nou record de decese din cauza Covid-19: 591, dintre care 541 erau nevaccinați.
În afară de București (62%), Cluj (55%) şi Constanţa (50%), în 13 judeţe ale țării rata de vaccinare este între 40% şi 50%, iar în 21 de judeţe între 30% şi 40%.
Aradul se situează în a doua jumătate a clasamentului, cu 36,65% din populația eligibilă (peste 12 ani).
În 5 județe – Suceava, Covasna, Bacău, Botoșani și Giurgiu – rata de vaccinare este sub 30%.
Sursa: HotNews.ro
Comentariile portalului
Aha, dacă realizarilee sunt în funcție de datele dan biblie, probabil că autostrăzile se vor face până la apoca lipsă! Aia mare, sau mică, nu mai contează...
Poate nu ar strica să vă documentați ceva mai atent. Veți putea observa că procesiunile ortodoxe legate sau inspirate din viața lui Iisus (deci, inclusiv drumul crucii) (...)
Sa-mi spuna cineva de ce acesti calugari copiaza Via Dolorosa de la Romano Catolici. Biserica Ortodoxa nu are " Drumul Crucii" inclus in randuiala bisericeasca . In nici o carte de cult (...)