marþi, 5 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Părăsit în pătuțul de bebeluș în Spitalul Județean Arad cu 22 de ani în urmă, Daniel Tănăsescu imploră: „Mamă, tată… arătați-vă! Vreau să vă cunosc…”

  Unii copii sunt puși la încercare încă din prima zi de viață, mai ales în cazul în care aceștia, mici cum sunt, deschid ochii, nu își văd și nu își simt părinții decât pentru o clipă. Din păcate nu este o poveste unică, ci una care se întâmplă prea des, motiv pentru care avem atâtea locuri în care stau copiii abandonați.

  Era ziua de 26 martie 1999 când s-a născut. Părinții i-au pus numele Tănăsescu Răzvan Paul și părea că urmează să plece acasă și să trăiască o viață frumoasă alături de familia lui, dar mai ales alături de cea care i-a dat viață. Nu a fost așa, povestea lui Paul a luat o întorsătură dramatică la doar câteva ore după ce a venit pe lume. Părinții au plecat de la Clinica de Obstetrică-Ginecologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad și Paul a rămas în urmă, pe pătuțul de spital, fără să știe că este ultima dată când își vede părinții. Era prea mic ca să realizeze ceea ce se întâmplă.

  Au trecut nouă luni de când Paul a rămas singur pe lume și o familie din Arad a decis că are nevoie de el, că vor să îl crească și să îl ajute să devină om mare. L-au adoptat fără să stea prea mult pe gânduri, l-au vrut și l-au luat acasă. Însă anii au trecut și Paul a aflat adevărul, apoi a început să-și pună fel și fel de întrebări. „Mai am frați?”, „Oare cum sunt părinții mei biologici?”, „Care este povestea familiei mele?”. Întrebări la care nu a primit răspunsuri până acum.

  După 22 de ani, Paul a decis că trebuie să înceapă căutările și și-a spus povestea pe scurt pe o pagină de Facebook: „Salutări tuturor! Numele meu la naștere a fost Tănăsescu Răzvan Paul. M-am născut pe data de 26/03/1999 la spitalul de Obstetrică și Ginecologie Dr. Salvator Vuia din Arad. Sunt în căutarea mamei mele biologice numită Tănăsescu Giorgiana și a tatălui, Vasile Tănăsescu din comuna/satul Semlac, județul Arad. După naștere am fost abandonat în spital, iar după 9 luni am fost adoptat de către o familie iubitoare în Arad. Mi-aș dori foarte mult să îmi cunosc părinții biologici, să aflu dacă mai am frați și să aflu povestea familiei mele biologice. Deși nu am informații clare și sigure, am speranța că voi reuși să găsesc pe cineva cu ajutorul acestei pagini și a urmăritorilor săi”.

  Am decis să-l ajutăm și am luat legătura cu Letiția Stoian, primarul comunei Semlac. Speram să aflăm mai multe… Se pare că familia lui nu mai locuiește acolo de ceva vreme, însă căutările nu se opresc aici. Până atunci însă, Paul are nevoie să își găsească părinții, are nevoie de răspunsuri și vrea să afle mai multe despre viața pe care o au și au avut-o cei care, probabil din mai multe motive, au ales să-l părăsească.

  Dacă cineva îl recunoaște sau are informații despre părinții lui, este rugat să contacteze redacția Special Arad. De asemenea, vrem să menționăm că ghilimelele din titlu ne aparțin, însă ne-am permis să le adăugăm datorită mesajului care are un impact emoțional destul de mare. Paul vrea să își găsească familia și noi încercăm să îl ajutăm.

  Revenim.

  paul3

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  6 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.