Până și scoverzilor le-au dat culoare politică! Dacă mergeți la Moneasa, transformată într-un imens bazar, înarmați-vă cu calm! (Galerie)





„Clătite cu identitate” este sloganul sub care s-a desfășurat la Moneasa, sâmbătă și duminică (26 -27 iulie 2014), cea de-a XIV-a ediție a Festivalului „Parada Clătitelor”.
Dacă ne-am fi luat doar după promisiunile organizatorilor – Consiliul Județean Arad, Centrul Cultural Județean Arad, Primăria Moneasa și Gastrotur Hotel Parc Moneasa – și nu am fi mers până acolo, ediția din acest an trebuia „să ofere participanților surprize plăcute, clătite gratuite și concerte pe toate gusturile.” Mai spuneau ei, organizatorii: „pe parcursul celor două zile vor fi organizate concursuri pentru turiști, iar buna dispoziție va fi ingredientul de bază”….
Ei bine, sâmbătă, în jurul prânzului,
buna dispoziție lipsea aproape cu desăvârșire. Imediat după ce am parcat pe stradă, sub indicațiile pretențios de urlate ale unui tablagiu care numai chef să stea în soare și să îndrume turiștii nu avea, am trecut la „acțiune”: să vedem ce clătite sunt, să gustăm câteva și… ce-o mai fi! Chiar în fața Hotelului Parc, așezat la loc de cinste, „cortul” Alianței PDL-PNL și cel al deputatului Pistru… Pe ritmurile muzicii cântate de Melisa Țolea – fata vicepreședintelui Consiliului Județean Arad, Adrian Țolea- am căutat mai departe: am găsit căsuțele în găteau clătite cei de la PC (Partidul Conservator), cei de la PSD și TSD (Partidul Social Democrat și Tineretul Social Democrat), PP-DD, Primăria Moneasa și… ne-am săturat. Ar mai fi trebuit să existe doar căsuțe UDMR și ne-am fi spus că organizatorii doresc să le arate turiștilor tot spectrul politic.
Între clătite – apropo, am căutat clătite cu ciuperci și… nimic! – am găsit și ciolan cu fasole, și cârnați, și prăjeli, și hamsii, și chiloți, și sutiene, și articole estivale, și lemnării, gulas la ceaun, ciocolată, porumb fiert și… tot. Un imens bazar întins în toată stațiunea, de-ți venea să crezi că s-a mutat piața mare din Arad la Moneasa. Ce ne-a plăcut?… masa unei bătrânici, amplasată la distanță mare de locul unde se „desfășurau” partidele politice, la care sărăcuța vindea articole de artizant făcute la războiul de țesut (din păcate, pentru ea, organizatorii n-au avut un loc mai bun…).
Ne-am plictisit și am plecat
după vreo două ore în care ne-am dat seama că putem mânca clătite identice și în Arad… „Gustul” cu care am părăsit Moneasa? Amar… în ciuda dulcețurilor de pe tarabe… Poate, ce a urmat a fost frumos însă, așa cum știți, prima impresie este puternică întotdeauna.
Ca o concluzie: motivele – de a atrage turiștii în Moneasa- sunt bune, însă ideile celor care organizează sunt extrem de limitate, fără urmă de gândire și implicare totală în ceea ce înseamnă un eveniment; totul seamănă a „mic și bere gratis”, cu un plus: clătitele; aproape tot are miros de campanie electorală și, mai mult, majoritatea banilor sunt publici.
La anul? Poate mergem, poate nu, însă avem o întrebare pentru organizatorii de anul acesta: nu v-ați gândit cumva, așa, în ședințele voastre, să faceți un concurs de proiecte de festival iar cei care au ideile cele mai frumoase (exclus partide politice!) să câștige și să organizeze această acțiune? Asta pentru că, voi, organizatorii, nu le prea aveți! Și (poate) chiar dacă le aveți, credem că nu vreți să scăpați banii din mână…
Programul manifestărilor din Moneasa:
26 iulie 2014
11:00 – Deschiderea oficiala – Hotel Parc Moneasa; Majorete Trupa Ladyes
11:15 – 17:00 Clatite cu identitate la standurile organizatorilor situate pe aleea principala din statiunea Moneasa
17:00 – 22:00 Program artistic la Teatrul de vara: trupa coregrafica Doma Art, coregrafi Maura si Dorian Cosma; majorete „Trupa Ladyes”; muzică ușoară Melisa Tolea; trupa Quaternion si Claudia Iuga
22:00 – Parada Clatitelor flambate cu trupa coregrafica Doma Art – Hotel Parc Moneasa
27 iulie 2014
10:10 – 17:00 – Clătite cu identitate la standurile organizatorilor situate pe aleea principală din stațiunea Moneasa
14:00 – Teatru de vară program folcloric: Rapsodia din Arad, conducerea muzicala: Vasile Rus; soliști vocali: Radu Vand, Ciprian Zopota, Ioana Luguzan, Daniela Han, Simona Costin, Adi Buxon, saxofon – Ionut Mates.
Comentariile portalului
Odihna vesnica !!
Deci, infradtructura orașului e legată de sărbătorile religioase!?
Imi cer scuze,poate gresesc ,fara sa tin partea soferului si facand abstractie de functie,din video nu vad cu ce a gresit omul? Se pregateste sa intre in locul (...)