vineri, 21 iunie, 2024

Special Arad Logo

  ADI SIGD trebuie să restituie retroactiv diferențele salariale ale angajaților, pe mai bine de un an, în urma procesului câștigat de Țolea

  de Raluca Medeleanu | 19 septembrie 2020, 4:46 PM | Administraţie | Recomandările editorilor

  0

  Angajații Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Sistem Integrat de Gestionare a Deșeurilor (ADI SIGD) au avut bucuria de a afla la începutul anului trecut că li se vor mări salariile, însă nici bine nu au apucat să deschidă sticla de șampanie, că măsura a și fost anulată de către Consiliul Director. Acum însă pot ciocni din nou, întrucât prin decizia definitivă a Curții de Apel din Timișoara, Asociația este obligată să le restituie retroactiv aceste drepturi salariale neonorate.

  Anularea hotărârii prin care angajaților li s-au mărit salariile a fost votată de către Consiliul Director în ianuarie 2019, însă directorul executiv repus în funcție, Adrian Țolea, a considerat „mișcarea” în afara legii, observând că la ședința în cauză nu a fost îndeplinit numărul minim de membri necesar pentru ca hotărârea să fie valabilă. Astfel că acesta a dat ADI SIGD în judecată.

  Ieri, 18 septembrie, Curtea de Apel din Timișoara i-a dat câștig de cauză, iar acum Asociația va trebui să restituie, retroactiv, diferența salarială a fiecărui angajat.

  Menționăm că este cel de-al doilea proces intentat și câștigat de Țolea, care are de-a face cu nereguli în cadrul acestei Asociații, primul proces vizând problemele la avizul de mediu pentru funcționarea operatorului de salubrizare, pentru care a fost inițial dat afară pe nedrept din funcție.

  „Curtea de Apel Timisoara a respins ca nefondat, recursul declarat de parata – Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Sistem Integrat de Gestionare a Deșeurilor Arad, împotriva Sentinței Civile nr. 116/20.02.2020, pronunțată de Tribunalul Arad, în dosarul nr. 1759/108/2019, în contradictoriu cu subsemnatul. Practic, procesul a vizat anularea unei Hotărari AGA ADI SIGD Arad, din ianuarie 2019, prin care s-au diminuat drepturile salariale ale angajațiilor din aparatul tehnic al Asociației. Anularea Hotărarii s-a decis de către instanțele de judecată ca urmare a faptului că nu s-au respectat prevederile statutare în ceea ce priveste cvorumul necesar pentru adoptarea unei hotărari. Este un nou proces castigat împotriva Consiliului Director al Asociației care trebuie să înțeleagă că legislația națională si statutul Asociației sunt mai presus față de ogoliul, încăpățanarea, răutatea si nestiința celor care, vremelnic, conduc destinele Asociației prin Consiliul Director”, a declarat Adrian Țolea, directorul executiv ADI SIGD Arad.

  Citește și:

  Adrian Țolea a câștigat definitiv procesul cu ADI Deșeuri la Curtea de Apel din Timișoara

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.