miercuri, 24 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Adrian Țolea a câștigat definitiv procesul cu ADI Deșeuri la Curtea de Apel din Timișoara

  de Raluca Medeleanu | 24 aprilie 2019, 3:55 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  1

  După o „bătălie” în instanță care s-a extins pe jumătate de an, iată că Adrian Țolea a câștigat astăzi procesul cu ADI Deșeuri, Curtea de Apel din Timișoara absolvindu-l de vină în „epopeea” gunoiului care a pus stăpânire pe Arad în primăvara anului trecut. Sentința este definitivă.

  Totul a început în momentul în care reprezentanții ADI Sistem Integrat de Gestionare a Deșeurilor Arad (unde acesta e director) l-au acuzat de mai multe abateri disciplinare, toate având la bază debandada produsă în oraș când a intrat „în forță” operatorul de salubrizare, Retim SA, printre acuzații fiind, de exemplu, lipsa autorizației de mediu sau nedistribuirea conformă a pubelelor, astfel că Țolea devenea țapul ispășitor pentru toate problemele iscate și astfel i s-a desfăcut contractul de muncă, în august 2018.

  Adrian Țolea a considerat însă că aceste acuzații îi sunt aduse complet pe nedrept și a dat în judecată ADI Deșeuri, în noiembrie 2018. În primă instanță, Tribunalul Arad i-a dat dreptate doar parțial. I-a fost redusă sancțiunea, considerând că au existat totuși anumite abateri disciplinare, astfel că Țolea revenea înapoi pe post însă cu o scădere de salariu de 10% pentru 3 luni. Procesul a continuat însă, căci Adrian Țolea a considerat în continuare că decizia nu a fost una corectă, astfel că procesul a ajuns la Curtea de Apel din Timișoara, care astăzi, 24 aprilie, a dat vedictul final:

  „Respinge apelul declarat de către pârâta-apelantă Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Sistem Integrat de Gestionare a Deşeurilor din judeţul Arad, împotriva Sentinţei civile nr. 936/26.11.2018 pronunţată de către Tribunalul Arad în Dosarul nr. 1955/108/2018, în contradictoriu cu reclamantul-intimat Ţolea Adrian Florin. Admite apelul declarat de către reclamantul-apelant Ţolea Adrian Florin împotriva Sentinţei civile nr. 936/26.11.2018 pronunţată de către Tribunalul Arad în Dosarul nr. 1955/108/2018, în contradictoriu cu pârâta-intimată Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Sistem Integrat de Gestionare a Deşeurilor din judeţul Arad. Schimbă în parte sentinţa primei instanţe în sensul că anulează decizia nr. 14/14.08.2018 de sancţionare disciplinară prin desfacerea contractului individual de muncă şi decizia nr.1/17.08.2018 de încetare a contractului individual de muncă. Menţine dispoziţiile sentinţei atacate care nu sunt contrare prezentei decizii, cu privire la reintegrarea apelantului-reclamant şi cu privire la obligarea intimatei-pârâte la plata drepturilor restante. Obligă pârâta-apelantă la plata sumei de 1000 lei către reclamantul apelant cu titlu de cheltuieli de judecată diminuate în apel. DEFINITIVĂ”, se arată în soluția Curții de Apel Timișoara.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Plata drepturilor restante inseamna ca Tolea a primit o despagubire pentru perioada in care a fost dat afara. In aceasta perioada altcineva a incasat salarii pentru functia lui. Banii platiti ca despagubiri sau salariile celui care l-a inlocuit inseamna o pierdere pentru ADI Deseuri. Pierderea asta, fiindca institutia este una publica si banii sunt bani publici, este suportata de noi sau de cei care, conform sentintei, sunt vinovati?
   De noi, de fraieri.
   Curtea de conturi ar trebui sa se sesizeze si sa oblige institutia sa recupereze prejudiciul de la cei care sunt vinovati, persoanele, indivizii care au decis demiterea nelegala a lui Tolea.
   Vom avea, asa cum ne-a obisnuit sistemul asta infect, un rezultat egal cu zero, convenabil smecherilor si costisitor pentru resursele publice.

   +2 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  9 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.