„Oricum am ajuns un «sat fără câini», se fură orice!”. Furturi și distrugeri în Vlaicu. Nu au scăpat nici florile, nici gardul viu

  de Mihai Todoca | 27 aprilie 2021, 12:33 PM | Știri Arad | Telefonul cititorului

  0

  Prima oară când am fost contactați de Alina Suciu din Vlaicu a fost în luna ianuarie. Atunci, arădeanca ne-a trimis niște poze unde se putea observa o pulbere albă, aruncată la baza unor copaci și tufișuri, spunând că e sare. Aceasta preconiza că în locurile unde a fost aruncată sarea respectiva vor usca pomii și porțiunile din gardul viu.

  Primăvara a venit, pomii au început să înverzească, asemeni și gardul viu. Excepție făcând locurile unde în iarnă a fost aruncată sare la baza gardului viu. De ce să faci așa ceva, nu înțelegem.

  Nu înțelegem de multe ori de ce fac unii oameni anumite lucruri, iar cazul de față intră în această categorie. De ce ar pune cineva sare la baza unui gard viu din fața unui bloc? De parcă nu ar fi destul de betonată zona Vlaicu, cineva cu minte puțină s-a decis să mai distrugă din tufișuri.

  Sarea a fost aruncată pe calea principala la blocurile X 42 și se pare ca a avut efectul dorit, deoarece ne e greu să credem că cineva a „scăpat” câteva kilograme de sare din greșeală tocmai la baza lor.

  „Chiar nu înțeleg de ce atâta răutate și nesimțire. Locatarii acestor apartamente întrețin spațiul verde pe cheltuiala lor, nu pe banii primăriei. La primăvara vom vedea dacă se usucă pomii”, ne-a spus pe atunci Alina Suciu.

  Și de parcă faptul că cineva își bate joc de munca unor oameni care încearcă să înfrumusețeze cartierul distrugând tot ce înseamnă verde și viu, alții au grijă să fure ce mai rămâne.

  „Oricum am ajuns un “sat fără câini”, se fură orice. Anul trecut s-au furat florile toate. Ne străduim să întreținem spațiile verzi din fața blocului, dar nu se mai poate, se fură tot, absolut tot”, a continuat dezamăgită Alina Suciu.

  Exemple de furturi de arbuști am mai avut, însă acesta e primul caz de care auzim în care cineva cu bună-știință distruge un gard viu și nu înțelegem rostul unei asemenea acțiuni.

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.