Primăria intenționează să transforme un teren de 3,7 hectare din Vlaicu într-un parc

  de Raluca Medeleanu | 14 mai 2021, 11:05 AM | Știri Arad

  2

  (foto: captură video / Călin Bibarț Facebook)

  Zona Vlaicu din municipiu e de mult timp cunoscută ca fiind văduvită de spații verzi, locuitorii optând de multe ori să se plimbe chiar prin cimitir pentru a lua o gură de aer curat. După cum aflăm de la primarul Călin Bibarț, Primăria analizează de ceva timp opțiunea de a face un parc, însă dat fiind faptul că acest cartier e înghesuit de blocuri, e destul de dificil să se găsească un loc potrivit. Totuși, se pare că a fost identificat un potențial loc care ar putea fi transformat într-un parc.

  „Vorbeam anul trecut despre posibilități de a crea un parc în cartierul Vlaicu. Singurul teren pe care îl are primitor Primăria este cel de aici (…), sunt peste trei hectare, care ar putea să se preteze la așa ceva și chiar vreau opinia oamenilor, pentru că el nu este chiar în mijlocul cartierului, este puțin excentric de blocuri, există un acces pe strada Secerei și mai există o posibilitate de intrare pe lângă fabrica de confecții, Moda S.A., dar mai pot fi identificate și alte posibilități de acces spre aceste hectare de care vorbeam. E o documentație destul de amplă pe care primăria ar trebui să o facă, pentru că e prevăzută de pe vremea comuniștilor ca o zonă industrială, terenul nu arată deloc bine, e un teren degradat, dar are trei hectare și ceva (…). Dacă ne apucăm de toate documentațiile, nu se va întâmpla într-un an, ci estimarea mea e că în 2-3 ani am putea avea un parc aici, dacă oamenii cred că este util. Dacă nu, mai căutăm alte locații”, a spus primarul Călin Bibarț, într-un live pe facebook.

  Subiectul a fost dezbătut și în cadrul ședinței CLM de joi, 13 mai, când a fost adus în discuție de consilierul local Dorian Curcanu (care e și președintele comisiei de urbanism), acesta amintindu-i primarului că a promis încă din perioada campaniei un parc pentru locuitorii acestui cartier.

  Bibarț l-a informat pe consilier că la ora actuală funcționarii Primăriei lucrează la partea de întabulare a terenului acesta care are 3,7 hectare, iar apoi vor căuta pe ce axă de finanțare europeană vor putea aplica pentru ca parcul să poată fi amenajat din bani europeni, nu din bugetul local. Dat fiind faptul că încă nu au fost lansate ghidurile pentru astfel de finanțări, e evident că amenajarea unui viitor parc în zonă se va concretiza peste mai mulți ani.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Primaria ar trebui sa aloce fonduri urgent pentru salubrizarea si îngrăditrea unitatii militare din gai. Nu va apucați de alte spatii pana nu sunteti in stare sa curatati spatiul public care este a primariei Arad si așteaptă de 30 ani sa fie curata si sigură.

   +2 voturi
   +1
   -1
  2. Adevărul este că zona este ”extrem” de pretabilă pentru amenajarea unui parc. Fără mijloace de transport îmi pot închipui cum vor veni bătrânii și familiile cu copii pe jos pe strada Poetului pentru a se bucura de …. binefacerile plimbatului în natură. Singurul avantaj este suprafața. Propun amenajarea acestui parc dar ARADENII (cum se exprimă domnul primar) își doresc o oază de liniște, răcoare în cartierul Vlaicu. Având în vedere că acest cartier este și va fi în continuare foarte aglomerat ar fi posibilitatea de a se realiza două sau mai multe parcuri de dimensiuni mai mici în curtea unităților școlare (de exemplu) astfel că așa asiguri și paza parcului și a unității școlare (știu că nu este o idee strălucită) dar este o alternativă. Ar mai exista posibilitatea de a expropria terenuri nefolosite, case aflate într-o avansată stare de degradare care după demolare devin terenuri pentru aceste parcuri de dimensiuni mici. Se mai pot gândi parcări supraetajate cu mai multe nivele (nu ca cele făcute în Micalaca cu doar un singur nivel) și desființa partial unele locuri de parcare dintre blocuri eleiberând astfel teren unde se poate amenaja un parc de mici dimensiuni.

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  1 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.