joi, 13 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Ordonanța traseiștilor a picat în Camera Deputaţilor

  de Special Arad | 17 septembrie 2014, 1:58 PM | Naţional

  0

  Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului care permite traseismul primarilor, şefilor de consilii judeţene şi a consilierilor locali şi judeţeni a fost votată de Camera Deputaţilor, însă nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi adoptată, potrivit Gandul.info.

  Camera Deputaţilor nu a adoptat proiectul de lege privind adoptarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului care permite migraţia aleşilor locali, într-o perioadă de 45 de zile, fără ca aceştia să-şi piardă mandatul. Ordonanţa a fost intens promovată de social-democraţi, care după ruperea USL, au început să piardă majoritatea în consiliile locale şi judeţene. De asemenea, prin migraţia primarilor şi a şefilor de CJ, premierul Victor Ponta obţine un avantaj în competiţia prezidenţială. Miniştrii Cabinetului Ponta şi chiar premierul au venit la sesiunea de vot final pentru a vota proiectul de lege privind aprobarea OUG.

  Senatul este Cameră decizională. Ordonanţa de urgenţă îşi produce efectele în continuare, până când Senatul va decide ce se întâmplă cu proiectul de lege.

  ”Dacă s-ar fi votat această Ordonanţă ar fi fost cea mai mare ticăloşie, Intraţi cinstit în bătălia politică, nu intraţi cu furturi, cu şantaj şi mită electoralî”, a declarat liderul grupului PDL din Camera Deputaţilor.

  ”Mulţumim şi celor din arcul guvernamental care nu au votat această Ordonanţă. Fac un apel către toţi primarii, nu cedaţi promisiunilor PSD. În noiembrie, candidatul dreptei va câştiga alegerile prezidenţiale”, a declarat şi liderul grupului PNL din Camera Deputaţilor, George Scutaru.

  Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, a depus o plângere penală împotriva vicepremierului Liviu Dragnea din cauza acestei ordonanţe, care dă drumul traseismului politic.

  Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat că în urma acestei plângeri a aflat că s-a început urmărirea in rem pe această ordonanţă, dar că prin această plângere penală depusă Klaus Iohannis s-a descalificat.

  În schimb, premierul Victor Ponta a ţinut să precizeze că prin această Ordonanţă de urgenţă se face dreptate.

  Textul ordonanţei a fost prezentat pentru prima dată în interiorul PSD la o întâlnire informală la care a participat şi premierul Victor Ponta la finele lunii august.

  Liderii ACL au anunţat că vor depune o moţiune de cenzură din cauza promovării de către Guvernul Ponta a acestei ordonanţe de urgenţă.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.