sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Klaus Iohannis – prezidențiabilul Alianței Creștin Liberale

  de Special Arad | 11 august 2014, 8:30 PM | Naţional | Recomandările editorilor

  0

  În urma măsurătorilor sociologice realizate de PNL şi PDL, Klaus Iohannis a fost desemnat astăzi prezidenţiabilul Alianţei Creştin Liberale.

  Decizia desemnării lui Klaus Iohannis drept prezidenţiabilul PNL – PDL a fost luată astăzi în şedinţa conducerii ACL, alianţa în care cele două partide vor participa la alegerile prezidenţiale. După aproximativ două săptămâni în care şansele lui Klaus Iohannis şi ale lui Cătălin Predoiu de a câştiga cea mai înaltă funcţie în stat au fost măsurate de două institute de sondare a opiniei publice, rezultatele au evidenţiat că preşedintele PNL este mai bine clasat şi că are şanse să-l învingă pe Victor Ponta în competiţia prezidenţială.

  Sondajele au fost realizate de CSOP pentru PDL şi de IRSOP pentru PNL. În timp ce democrat liberalii au preferat un sondaj efectuat pe teren, liberalii s-au mulţumit cu un sondaj telefonic. Rezultatele amândurora îl indică drept câştigător pe Klaus Iohannis în faţa lui Cătălin Predoiu.  „Este pentru prima dată după 25 de ani când un partid desemnează un cetăţean român, dar aparţinând unei minorităţi, în pofida unei propaganda necinstite şi perverse pusă în practică de adversari. Arată maturizarea societăţii româneşti. Eu vin de la Sibiu din administraţia locală, unii spun că nu sunt parte a jocului politic de la Bucureşti, nici nu doresc să fiu. Vin pentru a schimba regulile jocului politic de până acum, la 25 de ani după revoluţie putem reda încrederea că politica poate să producă efecte pentru oameni şi nu este doar o maşinărie de măcinat vorbe goale şi de satisfăcut interese de grup”, a adăugat prezidenţiabilul PNL.

  Liberalul a precizat că cele două zone ”nenegociabile” ale mandatului său de preşedinte vor fi : orientarea pro NATO – UE şi apărarea statului de drept.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.