„Ordonanța lăcomiei”, adoptată tacit de Senat. PSD și ALDE nu s-au înțeles asupra tuturor modificărilor

  de - | 2 martie 2019, 9:40 AM | Politikos

  0

  (foto: dcnews.ro)

  Termenul de adoptare tacită a proiectului de lege pentru aprobarea OUG 114/2018 privind instituirea unor măsuri în domeniul investiţiilor publice şi a unor măsuri fiscal-bugetare s-a împlinit vineri, la ora 0,00, actul normativ nefiind înscris pe ordinea de zi a plenului Senatului, în lipsa unui raport al Comisiei de buget-finanţe, scrie realitateafinanciara.net. 7

  Până acum, PSD şi ALDE nu s-au înţeles asupra tuturor modificărilor, deşi prim-ministrul Viorica Dăncilă ar urma să anunţe luni, în Parlament, care sunt principiile în funcţie de care vor fi făcute aceste schimbări, informează Digi24.

  După mai multe discuţii între reprezentanţii Coaliţiei de guvernare, miniștri şi cei care sunt vizaţi de Ordonanţa 114, rămâne în continuare problema taxei de 2% aplicată companiilor din energie. La acest capitol sunt cele mai multe discuţii în contradictoriu pentru că ALDE a luat în calcul iniţial eliminarea acestei taxe, dar social democraţii nu au fost deschişi la această propunere. S-a discutat apoi şi despre o amânare a taxei cu cel puţin 4 luni, dar nu s-a luat încă nicio decizie, aşadar rămâne de văzut ce se va întâmpla cu această măsură.

  În ceea ce priveşte taxa pe activele bancare, PSD şi ALDE se pare că au ajuns la un numitor comun. Este luat în calcul ca plata să se facă semestrial şi nu trimestrial aşa cum era prevăzut iniţial. De asemenea, taxa ar putea să nu mai fie aplicată pentru activele pe titluri de stat, fonduri europene, programe de guvernare, credite pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii şi pentru unităţi administrativ teritoriale.

  Ar putea apărea modificări şi la prevederile referioare la Pilonul II de pensie și rămâne de văzut ce se va întâmpla şi cu taxa aplicată companiilor din domeniul comunicaţiilor. Mai multe detalii, pe digi24.ro.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.