luni, 17 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Update Orban e „OUT”… și „IN” din nou. Managerul Filarmonicii nu a primit o notă de trecere, dar i-a ieșit – la limită – media finală…

  de Tomck@t | 22 martie 2021, 1:53 PM | Administraţie | Topic special

  1

  După luni întregi de tărăgăneli, „epopeea” numită Doru Orban a ajuns la un final… pe măsura scandalului. Ultima evaluare – de data aceasta chiar ultima! – a proiectului de management depus de acesta nu a primit o notă de trecere… dar aici intervine o ERATĂ la știrea inițială: cu nota 6,83 pentru etapa a II-a a evaluării (susținerea noului proiect de management), Doru Orban rămâne directorul Filarmonicii, chiar dacă nota minimă de trecere este 7. Asta pentru că se ia în calcul media aritmetică a ambelor etape, nota pentru prima etapă fiind 8,40.

  „Evaluarea se face prin acordarea de către fiecare membru al comisiei a unei note – nota A, de la 1 la 10, pentru prima etapă, şi nota B, de la 1 la 10, pentru etapa a II-a, făcându-se media aritmetică a notelor acordate de fiecare membru al Comisiei. La punctajul aferent notei se iau în calcul doar primele două zecimale.
  Nota finală dată de fiecare membru se calculează astfel: (A + B)/2 = …….” – potrivit ORDINULUI nr. 2799 din 10 decembrie 2015 pentru aprobarea Regulamentului-cadru de organizare şi desfăşurare a concursului de proiecte de management și a Regulamentului-cadru de organizare şi desfăşurare a evaluării managementului (Articolul 11, aliniatele 3 și 4).

  Același Ordin al Ministerului Culturii stipulează că „Analizarea şi notarea noului proiect de management se realizează cu respectarea corespunzătoare a prevederilor art. 9-13, iar dacă proiectul de management a obţinut ca urmare a evaluării nota minimă 7, managerului i se încheie un nou contract de management, în condiţiile legii”.

  Așadar, cu nota 8,40 pentru prima etapă și nota 6,83 pentru etapa a II-a, Doru Orban a obținut media 7,61.

  Notă de trecere.

  Știrea inițială (cu concluziile GREȘITE):

  Din informațiile oficiale publicate de Primărie reiese că Doru Orban a primit nota 6,83, ceea ce înseamnă un singur lucru: Doru Orban nu va mai putea exercita funcția de manager al Filarmonicii Arad, decât ca interimar pentru încă 120 de zile, conform legii.

  Această ultimă evaluare, care a avut loc vinerea trecută (19 martie), a fost de fapt continuarea evaluării din 11 martie. La acea ședință de acum două săptămâni, cei trei membri ai comisiei, Ioan Coriolan Gârboni (directorul Filarmonicii „Banatul” din Timișoara), Petruț Constantinescu (directorul Filarmonicii „Ion Dumitrescu” din Râmnicu Vâlcea) și Cristian Galea (consilier local) s-au contrat aproape patru ore, rezultatul ducând la un viciu de procedură, la un blocaj, deoarece nota consilierului Cristian Galea (puțin peste 5) a fost la o distanță mare față de notele date de cei doi manageri de Filarmonică din Timișoara și Râmnicu Vâlcea (note peste 9), iar legea stipulează că notele evaluatorilor nu pot avea o diferență mai mare de 2 puncte, ca media să fie valabilă.

  Vinerea trecută (19 martie), se pare că evaluatorii au ajuns la un consens. Notele evaluatorilor nu au fost făcute publice, dar media este 6,83.

  Nota minimă de trecere ar fi 7.

  Conform procedurii, Doru Orban a avut ocazia să conteste nota finală, data oficială a soluționării contestației fiind 24 martie. Dar având în vedere media notei extrem de mici, practic, este Game Over pentru managerul atât de disputat al Filarmonicii arădene, acuzat de ani de zile cu o sumedenie de abateri, unele mai grave decât altele.

  În următoarea perioadă (cât timp Doru Orban va mai rămâne la conducerea instituției în calitate de manager interimar) se va organiza un nou concurs pentru ocuparea postului.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  1 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.